За 54-и път Световния икономически форум събра делегати от различни

...
За 54-и път Световния икономически форум събра делегати от различни
Коментари Харесай

Форумът в Давос: Дезинформацията е най-големият риск за държавите

За 54-и път Световния стопански конгрес събра делегати от разнообразни страни в швейцарския ски курорт Давос. Те са изправени пред доста световни провокации, измежду които: затруднение на военните спорове, утежняване на изменението на климата, слаба международна стопанска система, страхове от изкуствения разсъдък, както и офанзиви против търговски кораби в Червено море, съобщава кореспондентът на Voice of America (VOA). В своя отчет, организаторите на срещата подчертаваха върху дезинформацията.

В документа на форума се отбелязва, че евентуалното влияние върху изборите в международен мащаб през идващите две години е доста и съществува риск от поставяне под въпрос на легитимността на определените държавни управления. Това може да заплаши демократичните процеси, да докара до по-нататъшна обществена поляризация, протести, стачки и дори вътрешнодържавно принуждение.

Сред присъстващите в Давос са израелският президент Исак Херцог, украинският президент Володимир Зеленски, китайският министър председател Ли Цян и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Заедно с политическите водачи ще бъдат и стотици от най-влиятелните изпълнителни шефове в света. Критиците споделят, че тяхното благосъстояние се е нараснало, до момента в който милиарди стават все по-бедни. Организаторите на срещата на върха показват, че е жизненоважно да се съберат политическите водачи и представителите на големия бизнес, с цел да намерят решения на безбройните международни провокации. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР