За 50 дни Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването срещу

...
За 50 дни Окръжната прокуратура във Варна приключи разследването срещу
Коментари Харесай

Приключи разследването за убития в катастрофа във Варна балетист, чака се съд

За 50 дни Окръжната прокуратура във Варна завърши следствието против неправоспособния лидер Петър Здравков, предизвикал гибелта на балетиста от варненската опера Мартин Чикалов и избягал от произшествието.

Тежкият случай, който провокира митинги във Варна и в Софий, стана на 10 септември тази година на един от най-оживените варненски булеварди - " Приморски ". 25-годишният Петър, управлявайки личното си БМВ, макар че в никакъв случай през живота си не е имал шофьорска брошура, опустоши с колата си Мартин, заряза я на метри от случая, избяга пред погледите на десетина очевидци и се укри. Беше разгласен за общодържавно търсене и 20 часа по-късно се съобщи самичък в полицията в наличието на юриста си.

След задържането му Окръжната прокуратура във Варна го притегли като обвинен и по нейно искане оттогава е в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража.

Държавното обвиняване назначи седем експертизи. Изготвени бяха съдебномедицинска експертиза на починалия Мартин и на обвинения, както и съдебно-химическа, дактилоскопна, видеотехническа, съдебнопсихиатрична и сложна автотехническа и геодезическа експертиза. В хода на следствието бяха разпитани 17 очевидци. Материалите по делото към този момент са предадени в съда и следва да бъде планувано за разглеждане. Според обвиняванията, които са му повдигнати, го чакат от 3 до 15 години затвор.

Част от заключенията на специалистите към този момент са известни. Стана ясно, че в кръвните проби на Петър са открити следи от кокаин и канабис, макар че са направени повече от 24 часа след случая. Другото отежняващо събитие, с изключение на бягството му и фактът, че даже не е опитал да окаже помощ на потърпевшия, е и досието му. Два пъти до момента е глобяван поради шофиране без дееспособност. Първият му акт е още като малолетен през 2010 година, а вторият - от предходната година. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР