За 5-та поредна година една от най-атрактивните атракции на варненския

...
За 5-та поредна година една от най-атрактивните атракции на варненския
Коментари Харесай

Уейкборд забавлява курортистите на варненския плаж

За 5-та поредна година една от най-атрактивните атракции на варненския северен плаж е уейкборд.

Той е елементарно наличен и атрактивен, което го прави желано лятно занятие, в това число за мнозина, които през зимата са в планината със сноуборд или ски на крайници. Спортът се появява в края на 80-те години като лятна опция на сноуборда.

Въпреки спорната информация от тези години можем да проследим корените му до Австралия, Нова Зеландия и Съединени американски щати, където разнообразни групи запалянковци стартират да опитват с разнообразни типове дъски. Новият спорт се практикува по реки и езера, по които моторни лодки дърпат каращите с въже.
7
В началото на 90-те поражда терминът WAKEBOARD, който сякаш го разказва най-пълноценно - wake е британската дума за вълната, която основават моторните лодки до момента в който дърпат каращия. Днес уейкбордът е един от най-популярните летни рискови спортове и е неизменима част от програмата на огромни надпревари, като да вземем за пример международните X-Games. Въвеждането на влековете като средство за задвижване, опция на моторните лодки, направи спорта доста по-достъпен, и в този момент той се практикува в тази му форма на доста места по света.
7

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР