За 48 195 заявления, които са подадени за отпускане на

...
За 48 195 заявления, които са подадени за отпускане на
Коментари Харесай

Сачева отговори защо има забавяне в отпускането на помощи, както и за отказани такива

За 48 195 заявки, които са подадени за разпределяне на помощ за родителите с деца до 14-годишна възраст в изключителната епидемиологична конюнктура за интервала ноември - 18 януари, заяви обществения министър Деница Сачева в отговор на депутатски въпрос по време на днешния парламентарен надзор.
36 219 заповеди са издадени за разпределяне на целевата помощ. Има обаче и отводи. Главно аргументите са поради това, че децата са посещавали постоянно образователните занятия все още на подаване на заявката.
 Искане за оставка на Сачева поради помощта за работещите в заведенията и опасност за митинг Искане за оставка на Сачева поради помощта за работещите в заведенията и опасност за митинг
Получихме голям брой сигнали за утвърдени компании по стратегия " Запази ме ", чиито чиновници не са получили никаква отплата от ноември д...
Има случаи, при които средномесеченият приход е по-висок от миналната работна заплата. При други - родителите работят, употребяват отпуск за краткотрайна неработоспособност или получават помощ за развъждане на дете.
Третата група аргументи е, че фамилията не попада в кръга на лица, посочени в правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне - открито е, че родителите работят, употребяват отпуск за краткотрайна неработоспособност и няма по какъв начин да се отпусне още една помощ, или получават обезщетение за развъждане на дете до една година. В някои от случаи и децата са над 14 години.
Сачева рапортува още, че помощта е планувана за 50 000 фамилии. Подпомогнати към този момент са близо 37 000.
По-късно Сачева даде брифинг в Народното събрание, с цел да рапортува по какъв начин върви обработката на документите на работодателите.
 Докато едни гладуват, други си купуват коли с противозаконни помощи за COVID-19 Докато едни гладуват, други си купуват коли с противозаконни помощи за COVID-19
Мъж от Пасадена е изправен пред правосъдни обвинявания за това, че наподобява е употребявал откраднати самоличности, с цел да получи нелегално осиг...
30 млн. лева ще бъдат изплатени на затворените бизнеси, увери тя.
Сачева призна, че има известно закъснение при отпущането на 24 лева дневна отплата, само че това се дължи освен на големия размер на работа, само че и на сбъркани документи. Най-често има пропуски в подадените банкови сметки.
" Изплащането непосредствено на служащи и чиновници докара до този огромен размер от платежни нареждания. Вероятно трябваше да подходим и тук като преди - да плащаме на работодателите и те да дават средствата на служащите, посочи още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР