За 2 месеца и малко голяма част от правителството се

...
За 2 месеца и малко голяма част от правителството се
Коментари Харесай

Делян Добрев: Управляващите подклаждат инфлацията, защото така пълнят бюджета

За 2 месеца и малко огромна част от държавното управление се пробва да ръководи страната като стартъп компания. Във всяка една сфера ние виждаме екзотични хрумвания, каквито има в стартъп плановете. В 90% от случаите тези хрумвания не работят. Това съобщи от ГЕРБ- в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Бюджетът е един обществен опит, а Планът е стопански опит. Голяма част от концепциите няма да сработят. Хората в страната няма да понесат риска да се ръководи по този метод, тъй като ще банкрутират “, уточни той.

„ Къде са тия 8 милиарда, които се крадат всяка година? Това са предизборни пушилки. Ако са се крали, щяха да са в бюджета, а не да се теглят заеми. Всичко, което се сподели излезе неистина – за кражбите, за инхауса, за чувалите. Затова вадят претоплени манджи с „ Барселонагейт “. Изместват най-важната тематика в България – инфлацията и това, че българите обедняват “, акцентира депутатът от.

„ Това, което съобщи президентът през днешния ден ние го предложихме преди 10 дни (да се понижи Данък добавена стойност на храните). Той поддържа положителните хрумвания “, изясни. Той уточни, че не може все президентът да им споделя по какъв начин да ръководят, тъй като това не му е работата.

„ Оказва се, че няма и подслушване. За всяко едно нещо, което твърдяха – излъгаха. Държавата лети надолу. Ако ние управлявахме цените щяха да са същите, само че ние щяхме да дадем обезщетения. Ние щяхме да се стремим сметките за ток да се върнат на равнищата на предходната година. Ефектът от това щеше да е, че няма да има инфлация. Те подклаждат инфлацията, тъй като от това печели бюджета. Колкото по-голяма е инфлацията, толкоз по-голям е приходът в бюджета. Говорим за милиарди “, изясни той.

„ Те превзеха КЕВР. бяха излъчили двама специалиста от 9. Сега ги понижиха на 5 – те са ВиК. Нали нещата щяха да са разнообразни? Нали щеше да се ръководи транспарантно? Те прекроиха закона по този начин, че да пасне на индивида, който бяха избрали “, счита депутатът от.

По думите му се пробват се да ръководят страната като стартъп. Тяхната агитация, че няма да има хора под линията на бедността, не се сбъдва. През годините дългът намаляваше и по тази причина обеднявахме по-малко. Сега дългът се усилва. Няма да станем по-добре. Същото говореха СИРИЗА, когато управляваха. Прогнозата ми е, че Гърция отново ще банкрутира “, предвижда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР