За 19 часа е насрочен поредният антиправителствен протест - този

...
За 19 часа е насрочен поредният антиправителствен протест - този
Коментари Харесай

Майките от Системата ни убива продължават с протестите

За 19 часа е плануван следващият антиправителствен митинг - този път с уредник майките на деца с увреждания “Системата ни убива”.

След като през почивните дни “Отровното трио” разгласи, че прекратява ежедневните митинги поради пандемията, майките от самодейността оповестиха, че резервират палатковия си лагер пред Народното събрание и не престават митинга.

Вчера под прозорците на властта още веднъж се събраха протестиращи, макар че нямаше демонстрация на триото и озвучителна техника.

На 116-ия ден от гражданското неодобрение един от уредниците на антиправителствените прояви в страната - така наречен Отровно трио заяви, че поради епидемиологичната конюнктура стопира обичайните вечерни демонстрации на площад "Независимост " и ще провежда посредством обществените мрежи нови форми на опозиция против държавното управление и основния прокурор.

"Дойде време да променим митинга и да го надградим, с цел да реализираме задачите си. Ние ще променим всекидневния митинг и ще обърнем внимание на значимите неща ", разгласи от трибуната до фонтана пред Президентството юрист Николай Хаджигенов.

Пиарът Арман Бабикян уточни, че "Отровното трио " ще продължи да оказва напън върху "системата на мутрите " до дъно и добави, че задачите на митинга не са се трансформирали от ден 1, а точно - оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев и предварителни парламентарни избори.

"Ако Борисов упорства, а виждаме, че го прави - да проведем борбата на различен терен, и там ще го победим ", закани се Бабикян и заяви, че в четвъртък в 12 часа на обяд ще има нова акция.

"Всеки от вас може да донесе старите изтъркани обувки на своите другари и близки, които избягаха от България, и да ги хвърли пред Министерския съвет. Повече от 2 милиона българи избягаха. Ние ще донесем обувките им и ще ги хвърлим пред входа на Министерския съвет ", сподели Бабикян.

Николай Хаджигенов заяви една от главните аргументи, заради които е взето решението да трансфорат протестните вечери в други форми на опозиция.

"Трябва да съхраним способността на българските лекари и сестри да се оправят с вълната от заболели. Предприемаме този ход от почитание към нашите спасители в бели престилки и с отвращение към властта на мафията. Смятаме за лицемерно да подлагаме на критика унищожената здравна система и в това време да сътворяваме риск от заразяване, даже на един човек от вас. Властта се опасява да поеме тази отговорност, тъй като ще получи политически обвинявания и ще загуби още повече от своя рейтинг. Затова отговорността ще поемем ние - "Триото " и жителите, като ще приемем и ругатните по собствен адрес. Човек би трябвало да има силата да избира сред рейтинга и даже един човешки живот. Борисов няма тази мощ и е потопен в боязън. Ние я имаме ", акцентира юристът и продължи - "През всички дни на този площад сме давали да се разбере, че сме против насилието. Правихме живи вериги, превързвахме хора, гонихме провокатори, пазихме и деца, и старци, и служители на реда. Днес не можем да предизвикваме злощастие и болест даже на един човек на площада, тъй като от тук минават хиляди, десетки хиляди българи. Това е и взаимност с изнемогващите лекари, сестри и медицински личен състав, които безусловно живеят на работните си места. Те също ни подкрепяха на митинга тук месеци наред ".

Бабикян, Хаджигенов и скулпторът проф. Велислав Минеков, който не участва на митинга на последната протестна вечер предходната неделя, оповестиха още, че ще продължат с обиколките в страната и сформирането на комитети, както и с набирането на доброволци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР