За 19-а поредна година на 22 септември 2020 г. (вторник)

...
За 19-а поредна година на 22 септември 2020 г. (вторник)
Коментари Харесай

Големите награди в Европейския ден без автомобили в Мездра са BMX, скейтборд и тротинетка

За 19-а поредна година на 22 септември 2020 година (вторник) в Мездра ще бъде маркиран Европейският ден без коли. Спортният празник се провежда от Община Мездра от 2002 година насам в границите на годишната акция Европейска седмица на подвижността - 16-22 септември, която ще се организира допълнително от 2 700 градове от над 50 страни с поддръжката на Европейската комисия и на Генерална дирекция “Мобилност и транспорт”. Темата на European Mobility Week 2020 е „ Чиста подвижност за всички “, а мотото й - „ Избери по какъв начин да се придвижиш “. Целта е да насърчат жителите да изберат по-екологосъобразни способи за напредване в всекидневието си.
По традиция Европейският ден без коли в Мездра ще стартира с велопоход до село Долна Кремена и назад и ще продължи със съревнование за майсторско ръководство на колела за възпитаници от І до VІІ клас на градския площад „ България “. Стартът на велопохода ще бъде даден в 9.30 часа, а колоездачното съревнование е от 11.30 часа. Всички участници в двете прояви ще се включат в лотария с три огромни награди - професионален велосипед BMX, скейтборд и тротинетка.
Другата приятна изненада в тазгодишното издание на European Car Free Day e проява на рискови безмоторни спортове с присъединяване на най-хубавия хиксър в България Христо Илиев и 1UP BMX, която е от 11 часа още веднъж на площад „ България “.
Активностите в Европейския ден без коли - 22 септември са част от националната самодейност „ Нестле за Живей Активно! “, която цели да промотира дейния метод на живот и уравновесеното хранене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР