За 15-та поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира застъпническата кампания

...
За 15-та поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира застъпническата кампания
Коментари Харесай

Регионалната библиотека в Монтана се включи в Националната библиотечна седмица /снимки/

За 15-та поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация провежда застъпническата акция Национална библиотечна седмица от 17 до 21 май 2021 година под надпис „ Библиотеката ще ти помогне! “. Инициативата се организира в партньорство с Фондация „ Глобални библиотеки–България”.
В рамките на Националната библиотечна седмица, Регионалната библиотека „ Гео Милев “ в Монтана организира разнородни онлайн и присъствени събития. В понеделник преди обяд, екип на библиотеката отвори „ Читалня навън “ в парк „ Монтанезиум “ и посетителите можеха свободно да прегледат настоящите периодически издания и част от новите книги от фонда на отдел „ Читални “.
През седмицата, в библиотеката гостуваха ученици на VI СУ „ Отец Паисий “, Финансово-стопанската професионална гимназия "Васил Левски ", V ОУ „ Хр. Ботев “ и деца със специфични просветителни потребности от Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение. Всички те се срещнаха с опциите, ресурсите и услугите, предлагани от библиотеката, както и със същността на библиотечната специалност. Срещите протичаха и с просветителни уроци във връзка 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.
На страниците на библиотеката във Фейсбук, Instagram и в канала в YouTube са оповестени видеофилмът „ Съвременните библиотеки с грижа към тийнпоколението “, предопределен за родители, учители, психолози, педагози, които работят, образоват и възпитават новото потомство Z.
Във фоайето на библиотеката бе подредена галерия на книги с историята на библиотекознанието в България, сборници с отчети от научни конференции, профилирани издания на академични издателства, авторски писания по книгознание, дизайн на книгата, архитектура на библиотеките, професионални списания за библиотекари, както и любопитна информация за най-известните библиотекари в света.
Читалня „ Периодика “ показа профилираните списания на Национално издателство за обучение и просвета „ Аз Буки”.
Всички събития в Република България „ Гео Милев “, в седмицата от 17 до 21 май 2021 година, бяха подчинени на мото „ Библиотеката ще ти помогне! “.
Целта на самодейността е да покаже на обществото, че библиотеките в изискванията на пандемична рецесия подкрепят развиването на всички браншове и на всеки жител. Библиотеката има готовността да помогне на всеки:
- Да откри ново забавно четиво за свободното време;
- Да се приготви за отговорностите си, свързани с образованието;
- Да се включи в разнообразни форми на онлайн обучения;
- Да получи информации и информация по вълнуващите го теми;
- Да взе участие в онлайн начинания, свързани с четенето, литературата и културата;
- Да се възползва от свободния достъп до цифровите запаси, които библиотеката предлага.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР