За 15 март т.г. е насрочен извънреден конгрес на Българския

...
За 15 март т.г. е насрочен извънреден конгрес на Българския
Коментари Харесай

Ротации на сглобката и БФС-тарторите, футболът като мека сила

За 15 март т.г. е плануван ексклузивен конгрес на Българския футболен съюз (БФС). Едва 9 дни след ротацията „ по график ” на държавното управление на сглобката. Може би с вяра, заета със своите проблеми, тя да не се намесва? А не както преди 4-5 години Бойко Борисов „ изциба ” Борислав Михайлов от креслото му. За „ цели ” 2 години!?

До момента са шест оповестени кандидатури за поста президент на съюза. Никой от висшата „ света троица ” Б. Михайлов, Й. Лечков, Е.Костадинов не се кандидатирал, с изключение на топ-функционерите Касабов и Гонзо. Според Георги Атанасов това са апаратни игри. Дебелоочие на тройката и сие. Те нямали никакво желание да се разкаят пред спортната общност и да се разделят с властта си.  Нито да се подложат на надзор за разноските на централата. Дори след всеобщите митинги на многобройните им несимпатизанти на 16 ноември м.г., наричащи ги пейоративно „ шайката на Перуката ”. Когато в София породиха вълнения...

  * O бщото между  кликата на ръководещата сглобка-ротационна не/коалиция на посолстваТА и висшето управление на БФС  е, че,

Първо:  те са паразитиращи ползватели на интернационален запас от банки, УЕФА и ФИФА за персонално и фамилно обогатяване без да задоволяват публичните упования. Или най-малко да вдъхнат вяра в бъдещето. И в двете групици са преплетени спорове на ползи. Сглобката ни тласка към безкритичен васалитет пред глобалистите-либертарианци, трансформира необразовано конституцията даже „ на инат ”, затлачва страната в заеми. А „ шайката забатачи ” към задънена улица българския футбол.

Второ:  От морално-етична позиция двете камарили имат минимална социална поддръжка. Сглобката ръководи с 27% от гласовете на всички управомощени български гласоподаватели, а от юни 1985 година БФС е съдружие на 44-те професионални и 490 аматьорски футболни клубове в България. Основан е на тарикатско-популистична версия на „ равнопоставеността ”. С право на 1 глас при взимане на решения както за футболните грандове с народен принос като ЦСКА, „ Левски ”,...,бизнеспроекта „ Лудогорец ”, по този начин,  да вземем за пример, за махаленски или селски клубчета от с.с. Долно и Горно Уйно, или Сърбогъзите, Микре  и Торбалъжи, в случай че имат основани такива.

Трето:  Резултати и провокации. България остана на последно място в Европейски Съюз по витално ниво, а по  индекс на човешкото развитие е на 68-място в света. „ Заслуга ”, освен на сглобковите така наречен партии. Към 21.12. м.г. б национален тим по   продължи свободното си рухване в ранглистата на ФИФА на 81-84 място. От общо 55-те страни членки на УЕФА, България е на 38-о място преди Косово, градове-държави, островчета и скали. Ако е успокоение, че през май 2012 година заемахме позорната 96-а позиция. Рекордът ни пък бе №8 - от юни 1995 година Футболът бе трансфорат от всеобщ в елитарен бизнес-спорт за българи и най-вече за относително по-евтини наемници от „ третия свят ”. Така на дерби-срещата на 24 т.м. сред тимовете на „ Черно море ” и ЦСКА играха 5-6 варненци-българи против 2-ма от столично-ловешкия тим.

** Различия:   1.  Сглобката наследи проблеми на прехода от предишното. Тя ръководи от месеци, само че съставляващите я партии и част от политиците й са от години във властта. Бидейки генетични политически номади. Попълнена от харвардско-курсови теоретици-шмекери, фенове на заеми от чужбина за сметка на бъдещето на нацията. БФФ на Перуката най-малко бе управлявано от някогашни експерти, от троицата футболни митове на „ Четвъртите в света ” през 1994 г. Но: А) те бяха рожби на систематичен конкурентен асортимент от учебните заведения и спортни школи в страна с дисциплинираност. В съчетание с персонална процедура на завършени гении във водещи най-вече западноеврепейски клубове. Б) Не от всеки класен футболист става добър треньор (пример Стоичков) или футболен служител.  2.  А върхови спорт се упражнява до лимитирана възраст, за разлика от бизнеса „ политика ”.  3.  Със сервилността си сглобката ни тласка към ориста на фронтова страна и пушечно месо във военния спор в Украйна, до момента в който вредите от  безхаберието и отлива на последователи от източника на предходна национална горделивост, и от здравословни занимания или развлечение от най-популярния спорт  са преживяеми .

 от Четвърти в света през август 1994 година, с изключение на „ кой ли не ” и съседите Турция, Гърция, Албания, ни изпревариха всички 6 „ постоянни ” екс-югославски републики. Към „ капиталистическия бизнес-футбол ” много по-успешно се приспособиха Полша, Унгария, Румъния. Чехия и Словакия – съществуващи едвам от 01.01.1993 година след разделянето на някогашна ЧСФР и дори 4 някогашни руски републики: Украйна, Узбекистан, Русия, Грузия са пред нас!?

А преди сегашната поредна геополитическа рецесия, т.е. в изискванията на „ някогашната студена война ”, за меки сили при превъзмогване на желязната завеса послужиха поредно спортът (с царя „ Футбол ”), културният продан, стокообменът, до момента в който се стигне до туристо- и продан на почиващи, политически контакти и разговор. Вече като форми на миролюбиво междудържавно съдействие. Без това да е скица, факсимиле „ а ла Габриел-Недялкова ”!

  ***** Така в духа на горния образец 67 години преди триумфа на нашите шахматистки, на XVI летни олимпийски игри в Мелбърн през 1956 година българските борци печелят 1 златен и 3 сребърни медала, а. Народна република България заема 19 място по брой на медалите.  Чествана е и 50-годишнината на българския футбол. Тогава спортът се управлява от странни в този момент птици. Председател на БСФС е полк. Желязко Колев, някогашен партизанин от отряда „ Чавдар ”, прочут със знаковата си фраза за „ подготвеност ”: „ Футболът го оправихме, дайте да забележим в този момент баскИНбола, вАлИбола и другите леки атлетики ”? Футболът се управлява от Лъчезар Аврамов, от 1941 година „ вносен ” деятел на Българска комунистическа партия. Той не сменя футболните арбитри на полувремето с револвер в ръка като полковникът, както твърди Станил Йотов, а се обляга на Стоян Орманджиев, ст. (Пашата), треньор от 1950 година и на чиновника в БФС Дочо Нанов. Пашата познава френското лоби във ФИФА и УЕФА, отпред с основния секретар на УЕФА Пиер Делоне и треньора на „ петлите ” Албер Батьо. Чрез тях е преодоляна „ желязната завеса ” за посещение у нас с другарската среща с реномирания народен тим по футбол на Франция на 11 октомври . 3-тата международна мощ! Еуфория! Мотив за срещата е и договаряно за 9 ноември с.г. посещаване на българска парламентарна делегация. В 88-та минута Иван Колев (Ването) отбелязва победния гол. Класиран е на 9 място за „ Златната топка ” на „ Франс футбол ” през 1956 година,  макар хипотетични идеологически преубеждения към българина. Той е и бронзов медалист от Мелбърн, водач на националния тим и на ЦДНА (сега ЦСКА). Присъстващите на мача в София Делоне и Батьо, който е и треньор на „ Реймс ”, му оферират да подпише контракт за 200 000 Щатски долар заплата и благоприятни условия за други привилегии. Много висока сума за времето даже за супер-футболна звезда! Делоне му предлага и подпомагане пред БФС, и индиректно пред ЦДНА за освобождането му. Колев благодарил и разсмива французите, споменавайки за български закон за правата на индивида, забраняващ изрично продажбата на хора, без значение от предлога. Те му изясняват, че Франция е най-демократичната страна, не купуват хора, а оферират високо оценена като изкуство работа. И... платена! Тогава Иван Колев „ признава ”, че има офицерски чин в армията и не може да замине без позволение на началниците си и управляващите. И... остава в ЦДНА.
Като негурбетчия. Намира си и утехи. Познавах негова брачна половинка и дипломата Т.Додов.

  *** С Франция последват футболни срещи през 1961 и 1963 година   дьо  Същият, който на 23 ноември с.г. за първи път излага тезата си за „ Европа от Атлантика до Урал “. Генералът, който се отнася скептично към „ англо-саксонския свят “ (САЩ,  Англия, Канада, Австралия и т.н.). Кой различен евроатлантически политик през днешния ден би се осмелил да съобщи, че:  1. Съединени американски щати не е Европа!!! 2. Англия е остров?  Или през 1962 година, че „ Българската страна е люлката на европейската просвета и цивилизация ” . Мисъл, перифразирана по-късно от наследника му Франсоа Митеран и от италианския президент Карло Чампи. Разработена научно от акад. Дмитрий Лигачов.

. През 1962-1971 година министър на външните работи е Иван Башев. През декември 1963 година София и Париж издигат взаимно дипломатическите си представителства от легации, ръководени от пълномощни министри, в посолства, ръководени от посланици. Според изследователите Христо Милков и Ирина Григорова интерес към Франция демонстрират Станко Тодоров и проф. Иван Попов.  Иван Башев е неуморен.  На 20 септември 1966 година у нас идва Леонид Брежнев. След най-вероятни „ бурни приятелски обятия и целувки Големият /тогава/ брат ” утвърждава концепцията Тодор Живков, одобрен водач на Българска комунистическа партия и ръководител на Министерския съвет, да бъде първият партиен и държавен началник от соцлагера, който да се отзове на поканата на капит-генерала дьо да предизвести Живков „ да внимава в картинката ”, предупреждавайки го  !?

Разликата оттогава – когато персонално Брежнев „ идва на крайници ” е, че в този момент на нашите съединени препредавали указания посредством Галя, например, от посолствоТО. А не посредством Ксю, Машка или Наташка. В спомените си Тодор Живков написа: ”Първото ми публично посещаване във Франция стана през октомври 1966 година Тъй като бях тогава ръководител на Министерски съвет моят сътрудник и хазаин от френска страна бе­ше Жорж Помпиду,  минис­тър-председател на Франция ”. Живков подлага на критика посолството ни, че очаквал дьо Гол да го одобри единствено протоколно, а срещата била продължителна и делова. И на 4 очи с негов преводач Нино Николов, 1-ви секретар в посолството. Последвал и обяд със съпруги.  Генералът се извинил, че на Парижката мирна коференция Франция била още слаба, не могла да ни резервира излаза на Бяло море, упрекнал и Русия. Но защитил толкоз изрично правото ни на територии, обитаеми с българи,  та сякаш Живков се е смутил. Без инструктор.  заявил дьо . Явно че с последното напълно уплашил Живков, който промълвил, че ръководи Народна република България с наследените действителности. По военните пактове е смутолевил, че е значимо двата лагера да си сътрудничат в името на мира. На обяда е бил още веднъж притиснат, само че се измъкнал с хитрината, че в къщи националист е присъстващата на обяда брачна половинка Мара Малеева. След срещата следва фотография на формалните лица. Знаково е  подслушването на журналиста Павел Писарев. Тогава той чул как доктор Малеева спешила „ Тато ”: “Иди при Башев, Тодоре, да научиш нещо, какво клечиш тук до Милко Балев!

* В резултат на визитата, от 1967 г.„ Renault Alpine A110 ” създаде леки коли под името „ Bulgaralpine ”в Пловдив. Под напън на „ тогавашния ни общ пазар ” през 1969 година спря?! Т.Живков още при офертата през 1966 година за закупуване на 30 самолета “Каравел ”  с заем от банка на Ротшилд, „ се разсейва ”, тъй като сме имали руски самолети. Но е издигната „ Русалка ” – единственият „ затворен “ тогава морски курорт на България.

**„ Panta rhei, panta chorei ”(поХераклит). Присъединихме се към Франкофонията с повечко на брой немски, съветски и британски езикови гимназии. Френският език бе преместен като № 1 най-малко в Европа и в дипломацията, въпреки водещата си просвета. Франция изостана с интернета на френски, помири се с $-а, изтърва гео-инициативата, вкараха я още веднъж пълноправно във военната организация, наводни се с имигранти, само че я изтласкват от последните й някогашни колонии. Оглавиха я необикновени персони, които за разлика от Генерала умеят единствено да изсимулират частична автономия и то пред случайници в политиката, както познатите ни до болежка съотечественици във властта.

  През 2001 година Ке д`Орсе 100-ина дни не дават агреман за акредитиране на нов дипломат, чийто баща е обвинен да е бил вербовчик за Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на френски народен представител, по-късно министър на защитата. (Обичайният период за отдръпване на молбата за неполучен агреман б/е до 2 месеца след заявяването й). В същия интервал съгласно ББС и вестник „ Трибюн ” френският дипломат у нас е отзован заради съмнение за незаконно издавани визи за Франция. Нищо чудно да е оказван напън от „ Командира ”-премиер за акредитиране на българското предложение? Изнудване на „ екс ”-империя?

*След като през   2007 година тогавашната брачна половинка на президента Никола Саркози –Сесилия- доведе българските медици от Либия, през 2008 година е подписана Декларация за стратегическо партньорство и призната пътна карта. В Париж обаче наподобява преценят София  като слабохарактерна. И стартират „ да се упражняват ”в самочувствие. През 2010 г.  експулсираха   от Франция, София им изпраща за повторно признатия с принуда през 2001 година дипломат. Но Франция е империя с институционална памет!  През 2012 година  френски командоси без съобщение „ дебаркират ”край с.Коиловци (поне са напердашени от локални овчари).  През 2016 година  посланик дьо Кабан бърбори за „ гнилите ябълки “ в правосъдната система в България на обществена лекция (и „ е нараснал ” за дипломат в Буркина Фасо).  През 2017 г.  Макрон „ ощастливи персонално ” за 2-3 часа при обиколка в Европа премиера Борисов с проекта си за неизгодния „ пакет ” с българските превозвачи. И ни го наложи в Европейски Съюз! Както и  за излишно „ намаляване ” на българската позиция по РСМ (Повардарието).  Коренна разлика от позицията на ген. дьо  А Министерство на външните работи от немай-къде се хвали на уеб страницата си, че френските вложения „ сумарно ” (?) възлизали у нас над 1 милиарда евро и че вицепрезидентът И. Йотова и М.Габриел били на еднодневни визити във Франция. Едва ли не застъпвайки се с разлика единствено от 4 дни през декември м.г.
Резултати? Oползотворяване на командировъчните за 2023 година?

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18729Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед31808Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед5104Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед26021Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед35438Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376403Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234814Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115797Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100476Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93879Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и Русия
  • Източник: pogled.info

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР