За 15-а поредна година на Цветница, 1 април 2018 г.

...
За 15-а поредна година на Цветница, 1 април 2018 г.
Коментари Харесай

На Цветница започва традиционната национална кампания за кръводаряване

За 15-а поредна година на Цветница, 1 април 2018 година (неделя), стартира Националната акция за поощряване на безвъзмездното и непринудено кръводаряване, проведена от Националния център по трансфузионна хематология и Българския червен кръст. Кампанията тази година е подкрепена и от Българската православна черква и е под наслов " Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот в този момент! ".

През 2017 година в България кръводарители са станали малко над 160 хиляди души, което е с близо 2000 по-малко, в сравнение с през 2016 година В същото време потребността от потреблението на кръвни артикули нараства, акцентират уредниците и приканват повече хора да се отзоват на акцията им тази година.

На празника в София ще са ситуирани мобилни екипи, където искащите ще могат да дарят кръв, а в страната ще работят четирите районни центъра по трансфузионна хематология в Пловдив, Стара загора, Варна и Плевен.

Пунктовете за София ще бъдат ситуирани на 1 април 2018 година от 9 до 13 ч., обичайно наоколо до някои от огромните храмове:
Храм " Покров Богородичен " (ул. " Георги Данчов - Зографина " 2, зад хотел " Родина " ), в Енорийския център към храма
Храм " Св. Неделя ", пл. " Св. Неделя " 19, в аулата на Богословския факултет
Храм " Св. Седмочисленици ", ул. " 6-ти септември " 16, в салона на 6-то ОУ " Граф Н.П. Игнатиев " ;
Храм " Св. Параскева ", бул. " Г. С. Раковски " 58, в хоровата зала на учебно заведение " Дарби " при Храм " Св. Параскева "

За Пловдив самодейността ще се организира от 9 ч. до 14 ч. пред храм " Св. св. Петър и Павел ", а за останалите градове - в постройките на районните центрове по трансфузионна хематология надлежно
в Стара Загора от 8:30 до 12:00 ч. на бул. " Генерал Столетов " №2
във Варна от 10 ч. до 14 ч. на 1 и 6 април 2018 година, на " Цар Освободител " №100
и в Плевен от 9 ч. до 16 ч. бул. " Русе " №36.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР