За 11 случая не успяхме да открием данни в нашите

...
За 11 случая не успяхме да открием данни в нашите
Коментари Харесай

Над 100 запитвания са отправени към пловдивския крематориум

„ За 11 случая не успяхме да открием данни в нашите регистри ". Това съобщи в студиото на Калин Послаников, представител на крематориума в Пловдив, където в последните дни са получили над 100 запитвания от хора, поверили кремацията на свои близки на траурния сътрудник Георги Енев, упрекнат за измами с кремация на възрастни хора.

Данни за 11 от тях - липсват.  " Първо са потърсени в София - там не са открити, по-късно са потърсени и при нас ”, разясни Послаников.  " Нужен е закон, който да контролира погребалната активност ", счита Стоян Макреев от Сдружение на погребалните компании.

„ Най-големият проблем на гробището в Клисура е, че е на територията на селото, което се води квартал на Банкя, а Банкя е под шапката на Столична община ”, изясни Макреев.

По думите му гробището е нерегламентирано, липсва указател на гробните места, както и на заровените хора и Подробни устройствени проекти (ПУБ). „ От кметския наместник на село Клисура разбрах, че откогато тя е кмет, кметът на Банкя й е упълномощил да събира такси, когато има следващи погребения в новите гробни места.

От този миг се води указател, че те са положени в това гробище, само че тъкмо в кой гроб - не се знае. Но това е за формалните погребения ”, разясни Макреев. Той изясни, че на територията на София се работи по разпоредба от Столична община.

Администрацията на тази активност обаче е решение на Върховният административен съд. „ Не може общината да управлява без висшестоящ закон. Нужен е умишлен закон, който да контролира тази активност ”, съобщи Макреев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР