Ювентус е загубил 15 милиона евро само от загубата от

...
Ювентус е загубил 15 милиона евро само от загубата от
Коментари Харесай

Всеки гол във вратата на Юве снощи е коствал 5 милиона евро на клуба

Ювентус е изгубил 15 милиона евро единствено от загубата от, пресметна вестник “Гадзета дело Спорт”. Това е следващата ранна елиминация на “бианконерите” в Шампионската лига, която ще утежни доста финансовото състояние поради пропуснати изгоди.

Класирането за 1/4-финалите на най-силния шампионат в Европа щеше да донесе на клуба 15 милиона евро (10,6 милиона награда от УЕФА), както и пазарният дял, който се пресмята въз основата на изиграните мачове. Само от срещата с “жълтата подводница” Ювентус е спечелил 2,4 милиона евро от продадени билети.

Така торинци завършват европейската си акция през тази година с доходи от 84 милиона евро – 79 милиона са наградите от УЕФА и 5 е облагата от 4-те домашен дуела.

Според изчисленията на “Гадзета дело Спорт” Ювентус ще завърши този сезон със загуба от към 200 милиона евро, което се равнява ненапълно с салдото от предишния сезон – минус 210 милиона евро.

За да няма финансови проблеми, клубът неотдавна усили капитала си с 400 милиона евро, а до 30 юни има период да вдигне цената на акциите си.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР