Ютията може да се почисти и без препарати. Вярвате или

...
Ютията може да се почисти и без препарати. Вярвате или
Коментари Харесай

Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте колко е лесно!

Ютията може да се почисти и без препарати. Вярвате или не, вижте този трик.

С течение на времето върху ютията се образуват варовикови отлагания и нечистотия. Това, сигурно, прави мъчно гладенето, тъй че е значимо да почистите ютията вярно.

Преди да започнете с почистването, пригответе термоустойчив съд (тава, огнеупорна паница, тенджера), в който може да поставите ютията.

Също по този начин, ще ви трябват две дървени пръчки, върху които да поставите ютията, тъй че сред ютията и дъното на тавата да има разстояние от към 1 см. По този метод най-лесно ще почистите ютията.

 Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте! Ютията може да се почисти и без препарати. Вижте!

След това направете следното:
Вземете огнеупорният съд и сложете дървените пръчки на дъното му. Поставете ютията върху тях. В съда изсипете лимонена киселина и прибавете вряла вода.

Необходимото количество вода и лимонена киселина зависи от размера на съда, би трябвало да бъде в съответствие: 1 чаена лъжичка лимонена киселина на 200 мл вода.

Водата би трябвало да покрива нагревателната плоча на ютията на 1-1,5 см. Всички гумени и електрически елементи би трябвало да бъдат ситуирани над водата и ютията, несъмнено, би трябвало да бъде изключена.

Оставете да престои по този начин за 5-10 минути. След това, поставете съда на сдържан огън. Когато кипне водата в съда, оставете да ври още 10-15 минути.

Ще видите какво ще излезе от ютията ви. След това, изплакнете добре и я почистете (ако има алтернатива за самопочистване) както извън, по този начин и от вътрешната страна. Избършете с мека забрадка и оставете да престои няколко часа.

След тази процедура можете да я употребявате още веднъж.

Вече знаете, че ютията може да се почисти и без препарати.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР