Юсаку Маедзава, 45-годишен японски предприемач, е известен на космическите ентусиасти

...
Юсаку Маедзава, 45-годишен японски предприемач, е известен на космическите ентусиасти
Коментари Харесай

Русия оповести имената на космическите туристи, които ще полетят с кораба Союз МС-20 през декември

Юсаку Маедзава, 45-годишен японски бизнесмен, е прочут на галактическите запалянковци със своето желание да полети до Луната на борда на кораба на Илон Мъск “Старшип ”. Но преди този момент той ще извърши 12-дневна задача до МКС чрез “Союз МС-20 ”. Към него ще се причисли филмовият продуцент Йоза Хирано, който ще документира пътешествието. Корабът ще бъде ръководен от един професионален космонавт – Александър Мисуркин. 

Стана явен и екипажът на “Союз МС-19 ”, който ще бъде изстрелян на 5-ти октомври. Корабът ще бъде ръководен от професионалния космонавт Антон Шкаплеров, а към него ще се причислят филмовият продуцент Клим Шипенко и професионалната актриса Юлия Пересилд. Подготовката за задачата ще стартира не по-късно от 1-ви юни. Целта е снимането на филм в космоса. Филмът ще бъде съпродуциран от самия началник на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин. Очевидно мероприятието цели да изпревари взаимното желание сред НАСА и Том Круз да снимат галактическа холивудска продукция.

Напомням на читателите, че в международен мащаб е имало седем души, които са летяли в космоса против възнаграждение. Техните туристически задачи бяха осъществени в интервала сред 2001 и 2009 година и всичките бяха изстреляни с съветски кораби “Союз ”, даже когато американските совалки към момента бяха в употреба. В края на 90-те години, когато се водеше дебатът дали да има туристически начинания до МКС или не, НАСА през епохата на президента Бил Клинтън беше срещу. 

В близко бъдеще обаче туристи ще летят както с съветските кораби “Союз ”, по този начин и с новите частни американски кораби “Крю Драгън ” и “Старлайнър ”. 

За повече информация: Роскосмос

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР