Юристката от Крим Наталия Поклонска, която първоначално възхваляваше руската експанзия

...
Юристката от Крим Наталия Поклонска, която първоначално възхваляваше руската експанзия
Коментари Харесай

Путин разжалва бивша своя съюзничка, обявила се срещу инвазията в Украйна


Юристката от Крим Наталия Поклонска, която в началото възхваляваше съветската агресия в Украйна, само че по-късно стартира да слага под въпрос дейностите на Кремъл след началото на тазгодишната инвазия, е била отстранена от правосъдната система в Русия по напътствие на президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5965
Родената в Украйна Поклонска беше прокурор в Крим, когато през 2014 година Русия анексира полуострова. Тя си завоюва популярност, само че и срам, когато поддържа контрола на Кремъл върху региона по времето, когато работеше като прокурор за новия режим, преди да влезе в политиката и да бъде определена в Държавната дума, а след това да премине на работа към съветското външно министерство. На новия пост тя се фокусираше върху връзките на Русия с жителите на някогашните руски републики.

Смятана от управляващите в Киев за предателка поради това, че приемаше анексията на Крим, Поклонска, както наподобява, следваше линията на Кремъл. Но след началото на нашествието на 24 февруари т.г. тя се афишира обществено срещу нея и в даден миг даже я назова " злополука ". Тя съобщи, че Русия е стигнала " прекомерно надалеч " и е достигнала точката, в която хората би трябвало " да събират храброст за бъдещето и да не го оставят в ръцете на тези, които държат оръжие ".

Поклонска назова буквата " Z ", трансформирала се в знак на поддръжката за войната в Украйна и за Путин, за знак на " покруса и тъга " за Русия и за Украйна.

С изказванията си украинката си завоюва заричане за " последици " от работодателите ѝ в свързаната с съветското външно министерство организация Роскомсотрудничество, за която тя работеше.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР