Юридическият текст на споразумението за преходния период след Брекзит е

...
Юридическият текст на споразумението за преходния период след Брекзит е
Коментари Харесай

Преходният период за Брекзит изтича на 31.12.2020 г.

Юридическият текст на съглашението за преходния интервал след Брекзит е контрактуван. Това съобщи основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние след диалози с английския министър за овакантяване на съюза Дейвид Дейвис, написа "Гардиън ".

Всички краткотрайни ограничения за окончателното определяне на новите връзки ще приключат на 31 декември 2020 година Това е датата, за която настояваше Европейски Съюз.
Споразумението може да бъде одобрено от водачите на Европейски Съюз - в това число Тереза Мей - още на срещата им в белгийската столица тази седмица.

Барние приветства "решителната стъпка " към дисциплинирано излизане на Англия от Европейски Съюз.

Преговарящите на Европейския съюз и Англия се договориха по планове на текстове, свързани с преходния интервал след Брекзита и други въпроси, и реализираха необятно единодушие за ирландската граница, макар че някои детайлности остават неуредени, сподели по-рано и върховен посланик от Европейски Съюз, представен от Ройтерс.

Постигната е също по този начин договореност за окончателните текстове за правата на жителите, които не живеят в родните си страни, и за уреждането на финансовите въпроси, съобщи дипломатът, откакто договарящите от Европейски Съюз се срещнаха с представители на другите 27 страни от общността.

Не е напълно ясно дали водачите от Европейски Съюз ще поддържат финален текст за прехода в петък, както желае Англия.

Ирландският външен министър Саймън Ковини сподели след среща с договарящия на Европейски Съюз Мишел Барние:
"Преговорите за Брекзит напредват. Напредъкът по ирландските въпроси остава основен приоритет за двата преговорни екипа, а солидарността с нашите сътрудници от Европейски Съюз остава мощна. "

Брекзит мина първото ходило. Какво следва?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР