Юри МИХАЛКОВФедералните власти на САЩ започнаха разследване на компанията Neuralink,

...
Юри МИХАЛКОВФедералните власти на САЩ започнаха разследване на компанията Neuralink,
Коментари Харесай

Мъск срещу мъст

Юри МИХАЛКОВ
Федералните управляващи на Съединени американски щати започнаха следствие на компанията Neuralink, благосъстоятелност на Илон Мъск, който неотдавна купи обществената мрежа Туитър. Компанията е обвинена, че е предизвикала ненужни премеждия и гибел на животни заради желанието на Мъск да се ускорят научните разработки. Според управляващите са умрели към 1500 мишки, плъхове, свине, маймуни и овце, което се случва и в други лаборатории, само че за което Neuralinк не е водила прецизна отчетност.
Компанията е основана през 2016 година, а опитите се провеждали от 2018 година, само че едвам след 4 години управляващите се сетиха за нейните опити и я взеха на мушка.
Всъщност те надали щяха да се сетят за това, в случай че Мъск не разреши на самостоятелния публицист Мат Таиби да разкрие в Туитър по какъв начин предходното управление на мрежата потушило абсурда с преносимия компютър на президентския наследник Хънтър Байдън. Това станало преди президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, извоювани от Байдън. А в планове преносим компютър, който Хънтър дал за ремонт, са открити фотоси на малолетни и преписка с 14-годишно момиче, както и материали, сочещи присъединяване му в трафика на опиати и потреблението на политическото въздействие на татко му за лобистки действия. Хънтър Байдън, да вземем за пример, уредил среща на представител на украинската енергокомпания Burisma Holdings, в чийто ръб на шефовете е бил, с татко си, когато той бе вицепрезидент на Съединени американски щати. Впрочем Таиби разкри, че същото управление е блокирало и различен туитове по гледище от екипа на Байдън.
Отделно Мъск анонсира, че скоро ще бъдат обнародвани материалите от преносимия компютър на Хънтър Байдън. Бащата обаче счита отново да се кандидатира за президентския пост. Е, по какъв начин компанията Neuralink да не бъде разследвана за ненужни премеждия на опитните животинки?!
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР