Юношеските ни национали до 19 години записаха две победи в

...
Юношеските ни национали до 19 години записаха две победи в
Коментари Харесай

Един от големите ни таланти пред БЛИЦ СПОРТ: Всички вярват в нас, можем да сътворим нова сензация

Юношеските ни национали до 19 години записаха две победи в двете евроквалификации досега - 2:1 над Исландия и 2:0 през днешния ден против Фарьорски острови. За селекцията на Ангел Стойков остава срещата с Англия във вторник от 14:30 часа на стадион " Трейс Арена " в Стара Загора. Един от головете за днешния триумф вкара Калоян Кръстев, който даде изявление за БЛИЦ СПОРТ: 

- Честита победа! Спечелените 6 точки успокояват ли ви за класирането в Елитния кръг на квалификациите?
- Никакво разпределяне. Да, съвсем несъмнено сме се класирали, само че имаме още един мач. Скачаме и на Англия за победа. Не вършим сметки. Треньорът непрекъснато ни споделя да бъдем с чисти глави. След успеха през днешния ден въобще не сме говорили, че към този момент сме се класирали. Искаме да победим и във вторник, с цел да приключим първи в групата.  

- Трудно ли беше против Фарьорски острови?
- Само първото полувреме. Играта не ни се получаваше. Второто полувреме направихме смяна и взехме решение мача.

- Селекционерът Ангел Стойков по какъв начин ви стресна на полувремето, когато беше 0:0? 
- Каза да бъдем спокойни, че нещата ще се получат. Да ги натискаме по-здраво и няма по какъв начин да не спечелим. Знаехме, че сме по-добри от тях. Първото полувреме нямахме и шанс, ударих греда. Ако бях вкарал още първоначално, щеше да стане по-лесно. Смятам, че преди почивката бяхме стъписани и избързвахме.

- Трудно ли ви е да играете пред полупразни трибуни? 
- В двете квалификации в Сливен имаше хора, само че не доста. Надявам се против Англия във вторник да дойдат повече хора и да ни поддържат. Стара Загора въпреки всичко е футболен град.

- Съотборникът ти в Славия Андреа Христов също означи през днешния ден...
- Много се веселя за него. Поздравявам го за попадението, вкара прекрасен гол. С Анди непрекъснато сме дружно - и в тима, и в живота.

- Имате ли капацитет за нещо огромно или още не сте дорасли? Може ли още веднъж да се класирате на европейско състезание?
- Не мисля, че другите тимове са доста по-силни. Определено имаме капацитет. Треньорът има вяра в нас, твърди ни да продължаваме да работим и да се усъвършенстваме. Миналата година направихме сензацията, класирайки се на Европейското в Грузия. Сега можем да сътворим нова и да повторим триумфа. 

- Класирането на Евро 2018 непременно ли е?
- Мислим мач за мач. Ако побеждаваме, както до момента, е обикновено да ни се желае да бъдем на европейското състезание. Към това се стремим.

- Четирите тима дружно ли сте в Сливен?
- Да, в един хотел сме. Базата е доста добра. Йордан Лечков също ни поддържа. Не единствено той, а и всички към тима има вяра в нас. Щом е по този начин - нещата се получават.

- Англичаните показват ли самочувствие?
- Да, обикновено е да имат самочувствие. Някои от тях играят в топ тимове. Но и ние не сме за подценяване.

- С каква музика се надъхвате в съблекалнята преди мачовете?
- Всякаква без чалга. Слушаме доста песни, най-вече " Деспасито ". 

- Контузеният Петко Христов от Фиорентина липсва ли ви? 
- Да, той е доста е добър футболист. За Елитния кръг ще е с нас. Колективът в националния тим е отличен, другари сме отвън терена, поддържаме се. 

- Резерва си в Славия, доста ли е мъчно да се пребориш за титулярно място?
- Към това се стремя. Ивайло Димитров прави доста мощен сезон, благопожелавам му. Боря се за място и се надявам да съумея. Не ми тежи това, че към момента не съм вкарал гол в Първа лига този сезон. В минутите, които съм на терена, се пробвам да отбележа. Рано или късно ще се получи.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР