Юношата на Черно море Мартин Костадинов е футболистът с най-висока

...
Юношата на Черно море Мартин Костадинов е футболистът с най-висока
Коментари Харесай

Юноша на Черно море с най-високата заплата в Трета лига

Юношата на Черно море Мартин Костадинов е футболистът с най-висока заплата в Трета лига - Североизточна група. Той мина във варненския Фратрия против месечно възнаграждение от 3 хиляди лв., нещо което в тази група не се е случвало.

За Фратрия обаче това наподобява обикновено, защото разполага с великодушен спонсор, който е притежател на известна верига съветски магазини.

В тима са четирима украинци, единият от които е играл сериозен футбол в Шахтьор Донецк, и един руснак, а украинският старши треньор има Про-Лиценз. По правилник обаче в тимовия лист за всеки мач могат да попадат единствено двама от петимата легионери.

Костадинов, който бе апетитен за голям гений, потегли мощно и в представителния отбор на Черно море като десен бранител и десен халф-бек, само че след това кариерата му потегли надолу и се луташе сред Арда и Дунав Русе, преди да се завърне край морето.

Любопитно е, че множеството от положителните играчи на Фратрия също вземат прилични хонорари за третия ешелон – по 2 хиляди на месец.

Отборът тренира в Оброчище и играе мачовете си от Трета лига в Албена, като за всяка среща заплаща наем от 600 лв..

Целта на Фратрия през този сезон е да приключи преди всичко и да влезе за първи път в професионалния ни футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР