Юни месец изтече на фона на непрестанни словесни престрелки между

...
Юни месец изтече на фона на непрестанни словесни престрелки между
Коментари Харесай

Германските коли, които Тръмп не иска, всъщност са произведени в САЩ

Юни месец изтече на фона на непрестанни словесни престрелки сред Съединени американски щати и едни от основните търговски сътрудници на страната като Европейския съюз, Канада, Мексико и Китай.

Заплахите сред Белия дом и Брюксел станаха още по-ожесточени на фона на опитите на президента Доналд Тръмп да ограничи вноса на европейски коли с налагането на нови мита върху него. В резултат на 1 юли от Европейски Съюз излязоха с предизвестие, че са подготвени да наложат цени върху износ на американски артикули за 300 милиарда $.

Американският държавен глава неколкократно уточни, че в Щатите има " прекалено много немски коли " и удостовери решението си техният импорт да бъде стеснен.

Редица анализатори обаче разясняват, че той пропуща два значими фактора. Самите автопроизводители от най-голямата европейска стопанска система имат свои фабрики в Щатите, което понижава нуждата да внасят коли от други пазари. Не по-малко значимо е обаче, че натискът върху тези компании ще рефлектира върху американската стопанска система и служащите в страната.

През предходната година немските компании са продали 1,35 милиона коли в Съединени американски щати, което е към 7% от всички продажби на пазара там. От тях единствено 494 хиляди са били импортирани от Германия, което е с 25% по-малко спрямо 2013 година, показаха преди време от асоциацията на немските автомобилопроизводители.

По-голямата част от техните коли, продавани в Щатите, са били създадени там или в Мексико. Нещо повече - самите американски колоси, като General Motors и Ford също имат фабрики в Мексико.

Германските компании дават работа на 50 000 американци

От друга страна BMW, Volkswagen и Daimler, която прави возилата Mercedes, дават работа на близо 50 000 американци, акцентират от CNN Money в своя обява.

Най-големият цех на BMW в Южна Каролина, да вземем за пример, е създал над 400 000 автомобила през 2017 година, като 70% от тях са били за експорт в други страни. 112 хиляди бройки са излезли от най-голямата база на Volkswagen в Тенеси и още 300 хиляди от този на Mercedes в Алабама.

Така общо броят на колите, създадени от немски компании в Съединени американски щати е повишен от 180 хиляди през 2013 година до 804 хиляди през 2017 година, като половината от тях са били изнесени за Европа и Азия.

За рисковете, които крият митата върху вноса на коли от Европейски Съюз за американската стопанска система приказваха от BMW в края на предходната седмица. " Американските цени върху експорта ще принудят BMW да ограничи вложенията си и да разгласи съкращения в Щатите ", предизвестиха от компанията, представени от Reuters.

" Вътрешното произвеждане на коли няма забележима връзка с националната сигурност на Щатите ", показаха още от BMW в публично писмо, адресирано до американския секретар по търговията Уилбър Рос. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР