Юлияна Янева спечели бронзов медал в категория до 72 кг

...
Юлияна Янева спечели бронзов медал в категория до 72 кг
Коментари Харесай

Юлияна Янева с бронз в Букурещ

Юлияна Янева завоюва бронзов орден в категория до 72 кг дами от европейското състезание по битка в Букурещ (Румъния), с което броят на оценки за националите набъбна на седем. По-рано денем Евелина Николова взе сребро на 57, а всички останали медали са бронзови.

Янева взе третото място без битка, откакто нейната съперничка Анастасия Алпейева от Украйна се контузи.
 Евелина Николова завоюва първо сребро за България на Екологичен потенциал по битка в Букурещ
Евелина Николова завоюва първо сребро за България на Екологичен потенциал по битка в Букурещ

Това обаче остава най-хубавото достижение на българските борци в румънската столица

" Съжалявам, че битката не се организира, само че това са неща, които не зависят от мен и ги има в спорта. Пожелавам бързо възобновяване на съперничката ми ", съобщи Янева.

" През тази година европейското състезание бе доста мощно, даже в неолимпийските категории. Беше открит добър баланс на състезателите на всички килограми. Аз персонално позволих дребна неточност и направих някои неща не както би трябвало. В последните две седмици обаче бях доста болна и това ми бяха моментните благоприятни условия. С треньора ми даже обсъждахме дали да се боря и в последна сметка взехме решение, че това е необходим опит ".

Янева смени категорията за този шампионат, само че ще се завърне в олимпийската до 68 кг за шампионата " Дан Колов - Никола Петров ", който е през идващия месец.

" Гледаме да участваме на всяко съревнование, макар че особено за това бяхме на кантар. Опитът обаче надви. Конкуренцията ражда първенци, а тя към този момент е посочила на какво е способна на 68 кг ", съобщи нейният треньор Серафим Бързаков.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР