Юлия КУЛИНСКАПриемете нашите уважения към вас като личност и професионалист,

...
Юлия КУЛИНСКАПриемете нашите уважения към вас като личност и професионалист,
Коментари Харесай

БСП отказа на Габровски подкрепа за кабинета му

Юлия КУЛИНСКА
Приемете нашите почетения към вас като персона и експерт, ние няма да подкрепим държавно управление, ръководено от Вас като претендент на ГЕРБ за министър-председател. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която се срещна с проф. Николай Габровски по негова покана за договаряния за сформиране на държавно управление. " Имаме дългогодишни връзки с ГЕРБ. Имали сме своите разногласия и несъгласия по модела на ръководство. Тази наша позиция остава непроменена ", разясни Нинова.
" Уважаваме вашата упоритост да съставите държавно управление, само че има опция и за втори, и за трети мандат. Споделяме изцяло, че България има потребност от непоклатимост, от работещ парламент и постоянен кабинет. Пожелаваме ви в идващите диалози да срещнете повече схващане ", акцентира Нинова.
Проф. Габровски благодари на социалистите, че са се отзовали на поканата. " Основната ми цел ще е като жител да диря разговор сред партиите. Видимо е, че всяка от тях желае да отбрани съответни ползи на своите гласоподаватели и стига до едни равнища, които не разрешават да се продължи напред. Трябва да се премине в режим на разговор и общи ползи и допирни точки, с цел да се продължи напред ", обърна се той към Българска социалистическа партия.
Още в сряда Корнелия Нинова разгласи, че ще откаже поддръжка на кандидат-премиера на ГЕРБ. " Какъвто и кабинет да предложи проф. Габровски, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ ", сподели тя. Нинова напомни решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия, че не поддържат държавно управление с мандат на партията на Бойко Борисов, на Движение за права и свободи и на " Възраждане ". По-късно през вчерашния ден на брифинг тя посочи, че когато се стигне до трети мандат, ще бъде призован Националният съвет на Българска социалистическа партия, който ще реши какво да е държанието на левицата. 
Номинираният за министър председател договаря за съставянето на държавно управление и с представители на " Демократична България ". В тази настройка няма по какъв начин да подкрепим държавно управление с първия мандат, съобщи съпредседателят на обединението Христо Иванов. " Ако държавно управление бъде излъчено и вашата задача приключи с триумф, ние ще бъдем отворени, въпреки и като съпротива, да работим по съответни тематики по метод, по който и сега работим с партията, която ви е излъчила. Има необятен набор по тематики, по които добре работим и намираме общ език ", означи Иванов.
Разговорите на проф. Николай Габровски с парламентарно показаните партии не престават и през днешния ден. 
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР