Юлия Кръстева твърдо е работила за Държавна сигурност. Последният документ

...
Юлия Кръстева твърдо е работила за Държавна сигурност. Последният документ
Коментари Харесай

Юлия Кръстева твърдо е работила за ДС, последният документ е от 2009

Юлия Кръстева твърдо е работила за Държавна сигурност. Последният документ е от 2009 година Това съобщи по Българска национална телевизия Евтим Костадинов , ръководител на Комисията по досиетата (КОМДОС).
Той призна, че откакто са разкрили принадлежността на Георги Първанов към Държавна сигурност е имало прочут напън върху Комисията.
Припомняме, че предходната седмица Комисията разкри агентурното минало на Юлия Кръстева. Тя е вербувана на 19 юни 1971 година Кръстева е работила като сътрудник и конфиденциален помощник под псевдонима Сабина. Структурите, с които е сътрудничила, са Първо основно ръководство, което се е занимавало с разузнаване. В документите не е посочено по кое време е свалена от доклад.
Причината нейното име да бъде оповестено е инспекция на притежателите, шефовете, шефовете, заместник-директорите, основните редактори, заместител основните редактори, членовете на публицистичните препоръки, политическите коментатори, водещите на рубрики в " Литературен вестник " (след 1995 г.). Кръстева е била член на публицистичния съвет на изданието.
Юлия Кръстева е знаменит мъдрец. През 1966 година отпътува за Париж със стипендия от френското държавно управление и от този момент живее във Франция и написа на френски. Във Франция развива научна активност, работи с Ролан Барт и Люсиен Голдман. Присъединява се към структуралистката литературно-философска група „ Тел Кел “ и се омъжва за „ нейния лидер “ Филип Солерс.
Получава докторат по семиология (1968) и държавен докторат по литература на лингвистична тематика в Париж (1973). Професор по филология в Парижкия университет става през (1974) година Към 1979 година приключва образование по психоанализа.
Има голямо число научни изявления и книги, доста от които са преведени на други езици, сред които: „ Semiotiké: recherches pour une sémanalyse “ (1969), „ La Révolution du langage poétique “ (1974), „ Polylogue “ (1977), „ Histoires d`amour “ (1983)и „ Colette “ (2004). Всички нейни научни писания се издават на британски от Колумбийския университет в Ню Йорк (Columbia University Press).
Понастоящем Юлия Кръстева е професор в Парижкия университет Дени Дидро и има частна процедура като психоаналитик. Редовно преподава в Колумбийския университет в Ню Йорк като гост-професор, където дели професорския стол по семиология с Умберто Еко и Цветан Тодоров, както и в Университета на Торонто и други университети в Европа и Съединени американски щати. Тя е и изпълнителен секретар на Международната асоциация по семиология и член на доста редакторски препоръки. Юлия Кръстева е също член на Британската академия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР