Юлия Берберян едва сдържа сълзите си в студиото на “Тази

...
Юлия Берберян едва сдържа сълзите си в студиото на “Тази
Коментари Харесай

Юлия Берберян: Григор е различен отпреди 2-3 години

Юлия Берберян едвам сдържа сълзите си в студиото на “Тази сутрин”. Легендарната българска треньорка бе мощно разчувствана поради триумфа на Григор Димитров, който нощес подвигна трофея на финалния “Мастърс” на АТР в Лондон.

“Радвам се и аз, както всички. Радвам се, че Григор показа тази наслада с целия свят и с цяла България.

“Григор е толкоз друг отпреди 2-3 години. Той потвърди, че с гений единствено можеш да стигнеш до някъде и то много нависоко. Но в случай че не преодолееш тази преграда на единствено гения и не се научиш да работиш и да се трудиш, което той направи последните години, няма да стигнеш до най-високите върхове. Така че Григор съгласно мен през тези последни две години израсна доста, научи се да работи”, съобщи Берберян пред водещия Антон Хекимян.

Тя вижда като повратната точка в държанието на Григор гневното му експлоадиране по време на финала на шампионата в Истанбул, когато той загуби на процедура извоюван мач.

“В Истанбул той сякаш изля, изкара от себе си всички отрицателни и демонски страсти дето го люлееха и сякаш тогава си сподели: “Стига бе, Григоре! Ти можеш да бъдеш толкоз добър, дръж се в ръце и почвай да работиш, пораствай и го направи”, разяснява още майката на Мануела, Катерина и Магдалена Малееви.

“Със сигурност и треньорът му, и целият екип към него му помогнаха за това израстване. Това е една отборна работа.

Сега упованията ще са доста огромни. Но е нужно самообладание, това в действителност е другата дума за тениса. Който успее да изтърпи всички унижения, оскърбления, които може тенисът да му сервира, той може да стигне още по-нагоре. Но дано малко и ние да се спрем, тъй като Григор реализира толкоз доста. Нека му дадем опция да осмисли в този момент какво е направил, да се зарадва на този триумф.

Пожелавам му да изживее насладата от това, което е постигнал”, сподели още тя.

“Постижението на Григор е безусловно феноменално, тъй като единствено за една седмица той доближи Катерина, която беше №6, доближи Маги, която беше №4, задмина ги и доближи Мануела, която бе №3. Зарадвах се, само че също по този начин си в деня, в който оповестиха, че той върви твърдо към №4, в този ден умря Наим Сюлейманоглу, си помислих: “Един огромен български състезател, един огромен жител. един огромен първенец си отива, да почива в мир, идва различен и популярност на него”, приключи Берберян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР