Юли месец започва с топлина. Още от петък ниските температури

...
Юли месец започва с топлина. Още от петък ниските температури
Коментари Харесай

С какво време идва юли – най-топлият месец?

Юли месец стартира с топлота. Още от петък ниските температури ще изчезнат и на тяхно място ще се откри много по-топло време, с оптимални температури над 25-28 градуса, само че следобедните часове ще има валежи. Това сподели пред Novini.bg климатологът доцент Георги Рачев.

От 1 до 4 юли ще има доста слънце и топлота. След това още веднъж ни чака един интервал от 3-4 дни, в които ще има едва захлаждане и кратковременни превалявания. Юли месец се чака да бъде с естествени температури. От много време не съм давал прогноза за месеца с естествени температури – а юли е най-топлият месец на всички места в България, със средномесечни температури сред 22 и 25-26 градуса в най-южните региони, съобщи доцент Рачев.

Валежите ще не престават да бъдат с петнист темперамент, каквито са летните превалявания. Очаква се да бъдат в нормата, малко над нормата се чака да бъдат в Западна България, а малко по-малко превалявания в Източна България, уточни климатологът.

Топли талази ще има, само че световната прогноза за Балканския полуостров и особено за България е, че няма да има продължителни жеги от порядъка на седмица, на 10 дни. Ще има високи температури, при всички случаи юли месец ще регистрира покрай 40 градуса, само че това ще бъде за относително къс интервал от време. Повече от седмица не се чака екстреми прояви на дълготрайно задържане на оптималните температури над 35 градуса, сподели още доцент Георги Рачев.

По обявата работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР