ЮКОН Хъскийс спечели петата си титла в Колежанското първенство на

...
ЮКОН Хъскийс спечели петата си титла в Колежанското първенство на
Коментари Харесай

ЮКОН спечели колежанската титла по баскетбол за мъже

ЮКОН Хъскийс завоюва петата си купа в Колежанското състезание на Съединени американски щати по баскетбол за мъже, откакто Адама Саного и Тристен Нютън записаха по един дабъл-дабъл за победа със 76:59 против Сан Диего Стейт Ацтекс.

Хъскийс, играещи за Университета на Кънектикът, завоюваха за шести следващ път на шампионата с двуцифрена разлика. Нютън се регистрира с 19 точки и 10 битки, а Саного приключи със 17/10. Последният взе и наградата за най-хубав състезател на шампионата.

Хъскийс приключиха дуела с 23/53 в стрелбата от игра, както и с 24/27 от нарушавания. Те водеха с 12 точки на полувремето и не позволиха поврат до края, подобрявайки салдото си във финали до 5/0.

Мачът бе извършен на NRG Stadium в Хюстън пред 72 423 души. Сан Диего Стейт се приближи на шест точки 5:19 минути след началото на второто полувреме, само че Джордан Хоукинс, който приключи с 16 точки, отговори мигновено с точна пукотевица от тройката.

THE UCONN HUSKIES ARE YOUR 2023 NATIONAL CHAMPIONS
— NCAA March Madness (@MarchMadnessMBB)

Кешад Джонсън бе най-резултатен за Сан Диего с 14 точки, а Дариън Трамел и Ламонт Бътлътър записаха по 13. Ацтекс обаче вкараха единствено шест от 23-те си стрелби от зоната за три точки.

" Още преди началото знаехме, че сме най-хубавият тим на този шампионат. Просто трябваше да задържим равнището, с цел да спечелим ", съобщи треньорът на първенците Дан Хърли.

С успеха в понеделник ЮКОН се изравни с Дюк и Индиана на четвъртото място по трофеи в историята. Предните бяха извоювани през 1999, 2004, 2011 и 2014.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР