Южното Черноморие е застрашено от сценарий с големи и унищожителни

...
Южното Черноморие е застрашено от сценарий с големи и унищожителни
Коментари Харесай

Дико Патронов: Южното Черноморие е застрашено от пожари с жертви, подобни на тези в Гърция

Южното Черноморие е застрашено от сюжет с огромни и унищожителни пожари , които по мащаб могат да догонят тези в Гърция. Това предизвести лесовъдът доцент доктор Дико Патронов във Фейсбук. По думите му сходно злополучие може да докара до тежки последствия с жертви в лицето на притежатели и туристи през лятото.

Дико Патронов моли управниците и притежателите на горски и паркови площи да вземат незабавни ограничения , защото заплахата е действителна Публикуваме цялостното му изявление без редакторска интервенция.

„ Предупреждение!!! Към притежателите на частни горски имоти, общински и държавни гори и горички по Южното черноморско крайбрежие. И към Районна дирекция по горите Бургас. След една обиколка на юг от Приморско, Лозенец, Царево, Синеморец и Ахтопол с безпокойствие споделяме че положението на основаните преди 50-60 години иглолистни култури към селищата и къмпингите е плачевно! Налице е всеобщо съхнене на дърветата, раздробяване на гората и струпване на голяма горивна маса дървесина измежду безредно застрояването на хотели и бунгала.

Само шанс е че до момента не е зародил пожар като тези в Гърция, който ще бъде с тежки последствия и жертви за притежатели и туристи. Набива на очи надменно отношение към положението на иглолистната растителност, която в раздробени и изоставени без развъждане и разчистване имоти ще си „ отмъсти “ при съзнателно или по несъобразителност пораждане на пожари! Гръцката покруса не е от през вчерашния ден и беше потвърдено че причина е и безразборното и нелегално строителство около морето! Състоянието на нашите приморски горски площи не предвещава нищо положително. Мерките са сложни и отговорността е обща само че и БЕЗХАБЕРИЕТО Е ОБЩО!

Пожарите изпепелиха инцидентно и съзнателно през последните десетилетия големи горски площи край „ Слънчев бряг “, Бургас, Созопол, с цел да се „ бетонира “ морето. Опасността е действителна и спасението е в ръцете на управниците и притежателите на горските и паркови площи! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР