Южнокорейският Съвет за национална сигурност (NSC) заяви в четвъртък, че

...
Южнокорейският Съвет за национална сигурност (NSC) заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Южна Корея предупреждава КНДР и Русия да не нарушават резолюциите на ООН


Южнокорейският Съвет за национална сигурност (NSC) съобщи в четвъртък, че Северна Корея и Русия " ще платят цена " , в случай че нарушат резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Съветът също по този начин съобщи, че приема съществено полемиките на двете страни по отношение на военното съдействие, в това число създаването на междуконтинентални балистични ракети (ICBM).

Въпреки че приканва Пхенян и Москва да не търгуват с оръжия, Южна Корея ще работи със Съединените щати, Япония и интернационалната общественост , с цел да се оправи със обстановката, се споделя в изказване на съвета.

" Правителството сподели, че при всевъзможни дейности, които заплашват нашата сигурност от страна на Северна Корея и Русия, нарушаващи резолюциите на Съвета за сигурност на (ООН), ще има цена, която би трябвало да се заплати " , се споделя в известието.

Съобщението идва, след като КНДР организира среща за разискване на сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и съветския президент Владимир Путин.

На южнокорейската среща участваха висши чиновници, в това число външния министър, както и министърът на обединяването, който дава отговор за връзките със Северна Корея.

По-рано министърът на обединяването Ким Йонг Хо също изрази угриженост по отношение на военното съдействие сред Северна Корея и Русия.
 Съединени американски щати дават отговор уместно на всяка оръжейна договорка Путин-Ким
Съединени американски щати дават отговор уместно на всяка оръжейна договорка Путин-Ким

А Пхенян ще се изправи пред последици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР