Южнокорейският актьор О Йон-су, известен с ролята си в първия

...
Южнокорейският актьор О Йон-су, известен с ролята си в първия
Коментари Харесай

Актьор от „Игра на калмари“ бе осъден за сексуален тормоз

Южнокорейският артист О Йон-су , прочут с ролята си в първия сезон на хитовия сериал " Игра на калмари " на Нетфликс, бе приет за отговорен в полов тормоз и получи условна присъда, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс, базирайки се на правосъден представител.

Районният съд в град Сувон осъди артиста на осем месеца затвор условно за две години, както и на 40 часа образование в стратегия за терапия против полова експанзия.

О Йон-су, който е на 79 години, бе упрекнат за случай на полово посягане през 2017 година, само че отхвърли обвиняването. На излизане от съда той сподели пред публицисти, че има намерение да апелира присъдата. Актьорът разполага със седем дни за процедурата.

Прокуратурата упрекна О през 2022 година и изиска присъда от една година затвор, оповестиха локални медии. Южнокорейската организация за отбрана на правата на дамите Womenlink приветства правосъдното решение и прикани артиста да се извини на жертвата. " Обвиняемият наподобява на други причинители на полово принуждение в киното в предишното, които се пробват да прикрият половото си принуждение като " услуга " и " другарство ", написаха от организацията в обществената мрежа Екс (известна преди като Туитър).

Актьорът бе отличен със " Златен глобус " за поддържаща роля за превъплъщението си в облика на О Ил-нам или състезател 001 в хитовата поредност " Игра на калмари ", който след това се оказа подмолният уредник на кървавото забавление за богаташи. Той е първият южнокореец, спечелил влиятелната кинонаграда. Заради обвиняването той отпадна от предстоящ кино план в Република Корея.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР