Южнокорейски военни обявиха, че новата междуконтинентална балистична ракета на Северна

...
Южнокорейски военни обявиха, че новата междуконтинентална балистична ракета на Северна
Коментари Харесай

Северна Корея може да удари Вашингтон

Южнокорейски военни оповестиха, че новата междуконтинентална балистична ракета на Северна Корея може да порази цели, намиращи се на разстояние 13 000 километра, и в случай че бъде изстреляна под подобаващ ъгъл, би могла да доближи Вашингтон, заяви „ Асошиейтед прес “.

Министерството на защитата на Южна Корея съобщи пред депутати, че въпреки всичко още не е ясно дали в действителност ракетата „ Хвасон-15 “ може да бъде употребена за бойни цели. Необходимо е да бъдат направени спомагателни оценки, с цел да се реши дали бойната глава на ракетата ще издържи наново нахлуване в атмосферата, дали може да бъде точно насочвана и да създаде планувана детонация.

По-рано южнокорейският президент Мун Дже-ин сподели в телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп, че Северна Корея към момента има механически проблеми, които би трябвало да реши, преди да разполага с отговаряща на всички условия междуконтинентална балистична ракета, която да съставлява действителна опасност за американските градове.

Френският министър на защитата Флоранс Парли съобщи, че Европа, сходно на Съединените американски щати, към този момент е в обсега на севернокорейските ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР