Южнокорейската компания Samsung Display е подала съдебен иск срещу китайския

...
Южнокорейската компания Samsung Display е подала съдебен иск срещу китайския
Коментари Харесай

Samsung Display съди голяма китайска компания заради екрана на iPhone

Южнокорейската компания Samsung Display е подала правосъден иск против китайския си съперник BOE Technology, обвинявайки го в нарушение на пет патента, свързани с екрани за мобилни устройства, в това число екрани за смарт телефоните Apple iPhone 12.

Подразделението на Samsung Electronics изиска от американски съд да принуди BOE да заплати обезщетение за нарушение на патенти, свързани с OLED екрани, създадени от BOE. Samsung също по този начин желае правосъдна възбрана за попречване на вноса и продажбата на въпросните екрани. Искът е подаден в съда в Източен Тексас - съгласно Ройтерс това е правосъдна институция, известна с бързите си чувания и решения.
-->
Apple употребява OLED екрани в редица модели на Apple Watch и iPhone, в това число в последния iPhone 14. Компанията твърди, че OLED оферират високо качество и че самите екрани като цяло са по-тънки от обичайните LCD екрани. Пазарът на OLED екрани обичайно се господства от Samsung Display, само че BOE към този момент измести LG Display от второто място през предходната година и в този момент е по петите на водача, съгласно специалистите на Omdia.

През декември предходната година Samsung Display подаде тъжба в Комисията по интернационална търговия на Съединени американски щати, обвинявайки доста компании, продаващи неоригинални OLED екрани за смарт телефони, в нарушение на патенти. Това докара до следствие, инициирано от комисията. През януари предходната година, в отговор на въпрос на кореспонденти по отношение на засилената конкуренция на пазара на OLED, представител на Samsung Display съобщи, че компанията интензивно търси обезщетение за нарушение на правата си върху интелектуалната благосъстоятелност.

Южна Корея към момента е основен център за произвеждане на високотехнологични артикули - от чипове и екрани до коли, само че локалните компании от ден на ден се сблъскват с конкуренцията на китайските предприятия.

Миналия месец някогашен почитан началник на Samsung Electronics беше упрекнат по отношение на хипотетична кражба на технология за създаване на копие на фабрика на Samsung в Китай и подкопаване на националната икономическа сигурност. Известно е, че той към този момент е предал на публицистите писмо посредством своя консултант и другар, в което отхвърля виновността си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР