Южнокорейска агенция заяви, че смята малката дъщеря на лидерът Ким

...
Южнокорейска агенция заяви, че смята малката дъщеря на лидерът Ким
Коментари Харесай

Следващият лидер на Северна Корея: Ето кой може да наследи Ким Чен-ун

Ю жнокорейска организация съобщи, че счита дребната щерка на водачът Ким Чен-ун за негов евентуален правоприемник.  

За първи път Националната разследваща работа (NIS) съобщи, че проверява Ким Джу-е, която съгласно известията е на към 10 години, като евентуален правоприемник на татко си. 

Има спекулации по отношение на бъдещата роля на Ким Джу-е, откогато тя беше показана обществено доскоро повече от година. 

Коя е Ким Джу-е? 

Севернокорейските държавни медии я назовават " най-обичаното " или " уважаваното " дете на Ким Чен-ун. 

Държавните медии разпространиха голям брой фотоси и фрагменти, на които тя съпровожда татко си на обществени събития. Изданията акцентират възходящата ѝ политическа позиция. 

Южнокорейските медии по-рано спекулираха, че тя е второто от трите деца на водача. Според тях Ким Чен-ун се е радвал на първороден наследник.  

Анализаторите обаче се усъмниха в достоверността на отчетите. Северна Корея, която е една от най-потайните народи в света, не е удостоверила дали Ким Джу-е има братя и сестри. Смята се, че тя е детето, което американската баскетболна звезда Денис Родман назова дребната щерка на господин Ким след пътуването му до столицата Пхенян през 2013 г. 

Изненадващо разобличаване  

Ким Джу-е направи първата си обществена поява през ноември 2022 година, когато наблюдаваше тестово изстрелване на ракета с огромен обхват с татко си. Това беше голяма изненада за задграничните специалисти, защото нито Ким Чен-ун, нито татко му Ким Чен Ир бяха упоменати в държавните медии на Северна Корея, преди да навършат пълноправие. 

Джийн Лий, която сътвори първото бюро на осведомителната организация Асошиейтед прес в Северна Корея, сподели, че събитията, на които е участвала Джу-е, са свързани с " оръжия и ракети ". 

Тя показва, че най-впечатляващите облици на Джу-е са от момента, в който е участвала на боен прием за отбелязване на 75-ата годишнина на армията на страната през февруари предходната година.  

Колко евентуално е тя да наследи татко си? 

Ким Чен-ун евентуално има вяра, че щерка му има потенциала и решимостта да го наследи като водач, съгласно анализатор от частния институт Sejong в Южна Корея. 

Експертът показва, че затлъстяването на севернокорейския водач наподобява толкоз съществено, че „ няма да е изненадващо, даже в случай че той колабира скоро “.

„ Като съпровожда татко си на огромни събития, тя като че ли се учи на държание и построява мрежа от връзки на нежна възраст “, споделя той. 

В предишното NIS и други южнокорейски държавни служби предизвестиха, че е прекомерно рано да се преглежда Ким Джу-е като правоприемник на татко ѝ, поради относително младата възраст на  Ким Чен-ун - той навършва 40 години в понеделник. 

Анализаторът също по този начин цитира властовата конструкция на Северна Корея, доминирана от мъже. От основаването си през 1948 година Северна Корея се ръководи от поредни мъжки членове на семейство Ким, предава Sky News. 

Говорейки в подкаста на Sky's Daily предходната година, анализатор сподели, че изявите на Джу-е са развой по " обработване на семейство Ким ".

„ Сигурен съм, че ненапълно има тактика и се пробват да се показват като кралското семейство в Обединеното кралство “, счита специалистът. 

North Korea: Kim Jong Un daughter his likely successor, South's spy agency says

“It is the first time the National Intelligence Service has acknowledged Kim Ju Ae as Mr Kim's heir. ”
— Ashis Basu
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР