Южноафриканският министър на външните работи изтъкна подкрепата на страните от

...
Южноафриканският министър на външните работи изтъкна подкрепата на страните от
Коментари Харесай

БРИКС: Все повече страни проявяват интерес към идеите на съюза

Южноафриканският министър на външните работи посочи поддръжката на страните от БРИКС за постоянна многостранна система и за промяната на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Наледи Пандор, министър на външните работи на Южна Африка, се обърна към отрасловото министерство на страната по отношение на укрепването на партньорствата за една по-справедлива и равноправна световна система.

Пандор акцентира смисъла на основаването на авторитетни съюзи в съдействие с Организацията на обединените народи за поощряване на приобщаваща и перспективна интернационална стратегия за развиване. Тя посочи капацитета на БРИКС да поеме такава трансформираща роля.

Пандор съобщи:

Тя добави:

Южноафриканският министър на външните работи разказа БРИКС като коалиция от нововъзникващи стопански системи и разрастващи се страни, които се стремят да дадат своя принос на международната сцена, като по този метод облагодетелстват световния Юг.

, акцентира тя.

Пандор очерта тазгодишните цели на БРИКС, които включват основаване на партньорства за обективен преход, модернизиране на образованието и развиване на уменията за бъдещето, откриване на благоприятни условия посредством AfCFTA (Африканска континентална зона за свободна търговия), усилване на икономическото възобновяване след пандемията и подсилване на многостранността.

, заключи тя.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР