Южна Корея, Япония и Съединените щати категорично осъдиха доставката на

...
Южна Корея, Япония и Съединените щати категорично осъдиха доставката на
Коментари Харесай

САЩ и съюзници осъдиха доставките на оръжие от Северна Корея за Русия

Южна Корея, Япония и Съединените щати изрично осъдиха доставката на оръжия и военно съоръжение от Северна Корея за Русия и обявиха, че са удостоверили " няколко " такива случая, се споделя в взаимно изказване на страните.

Русия и Северна Корея отхвърлиха оръжейните покупко-продажби, целящи да поддържат войната на Русия против Украйна, на фона на данните за придвижване на контейнеровози, евентуално цялостни с оръжия, сред пристанищата на двете страни.

Въпреки че наличието на пратките не може да бъде доказано, отчетите споделят, че контейнерите от Пхенян по-късно са били видени доставени в съветски склад за муниции покрай границата с Украйна.

„ Република Корея, Съединените щати и Япония изрично осъждат даването на военно съоръжение и муниции от Корейската народнодемократична република (КНДР) на Руската федерация за потребление против държавното управление и народа на Украйна “, се споделя в изказването.

„ Такива доставки на оръжия, няколко от които в този момент удостоверяваме, че са осъществени, доста ще усилят човешките жертви на нападателната война на Русия “, се споделя в изказването, подписано от външните министри на трите страни.

Северна Корея търси военна помощ от Русия, с цел да развие личните си военни качества в подмяна на поддръжката за Москва, се споделя още в известието.

„ Ние следим от близко за всевъзможни материали, които Русия дава на КНДР в поддръжка на военните цели на Пхенян “, показват Съединени американски щати, Япония и Южна Корея, добавяйки, че всяка оръжейна договорка със Северна Корея нарушава голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за които самата Москва е гласувала.

Северна Корея и Русия дадоха обещание по-тясно военно съдействие, когато техните водачи се срещнаха през септември в Далечния изток на Русия. Руският външен министър Сергей Лавров организира диалози този месец със севернокорейския водач Ким Чен Ун и разиска използването на споразуменията, реализирани на срещата на върха.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР