Южна Корея вдигна по тревога около 80 изтребителя, след като

...
Южна Корея вдигна по тревога около 80 изтребителя, след като
Коментари Харесай

Южна Корея вдигна 80 изтребителя след поредна провокация от Ким Чен Ун

Южна Корея подвигна по паника към 80 изтребителя, откакто засече огромен брой севернокорейски военни самолети край границата си в продължение на четири часа този петък. Това оповестиха военните на страната, представени от организация Yonhap, което демонстрира, че напрежението в района продължава да ескалира. В свое изказване южнокорейските военни оповестиха, че са засекли към 180 севернокорейски военни самолета сред 11 и 15 ч. локално време - ден откакто Пхенян извърши несполучлив тест на междуконтинентална балистична ракета, съобщи Актуално.

Напрежението на Корейския полуостров стартира да се повишава в понеделник, когато стартираха взаимните военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея, в които вземат участие стотици самолети и хиляди военнослужещи от двете страни. Северна Корея упрекна съдружниците в провокативни дейности и в сряда изстреля 23 ракети от източното и западното си крайбрежие - най-вече за един ден - във водите от двете страни на полуострова. Това накара Сеул да отговори с три ракети " земя-въздух ". В изказването от през днешния ден се споделя, че южнокорейските дейности от петък са включвали неизяснен брой изтребители F-35A, а военните самолети, участващи в продължаващите взаимни маневри, също са " поддържали позиция на подготвеност ".

След хипотетичното тестване на междуконтинентална балистична ракета от страна на Пхенян в четвъртък Съединени американски щати и Южна Корея оповестиха, че ще удължат ученията с още един ден до 5 ноември - ход, наказан от севернокорейски чиновник като " доста рисков и неправилен избор ", съгласно държавните медии. По-късно, след среща с южнокорейския си сътрудник в Пентагона, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин упрекна Северна Корея в " безотговорни и безразсъдни дейности ".

" И преди сме казвали, че този тип действия са евентуално дестабилизиращи за района. Затова ги призоваваме да прекратят този тип активност и да стартират да водят сериозен разговор ", съобщи Остин и предизвести, че нуклеарно оръжие от КНДР ще значи завършек на режима на Ким Чен Ун.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР