Южна Корея възобновява Covid ваксинирането на лица под 60-годишна възраст

...
Южна Корея възобновява Covid ваксинирането на лица под 60-годишна възраст
Коментари Харесай

Южна Корея ще ваксинира с „АстраЗенека“ хората над 30 години

Южна Корея възобновява Covid имунизирането на лица под 60-годишна възраст с препарата на компанията „ АстраЗенека “, само че на тези под 30-годишна възраст той няма да бъде поставян, заяви Корейската организация по надзор и профилактика на заболяванията (KDCA), представена от РИА Новости и БГНЕС.

На 7 април KDCA заяви, че краткотрайно стопира потреблението на имунизацията на „ АстраЗенека “ за лица под 60 години, откакто Европейската организация по медикаментите. Премиерът на страната Чон Се Гюн разпореди здравните институции да прегледат в детайли материалите на ЕМА по този въпрос.

Решението за обновяване на имунизацията е обвързвано със.

Взето е решение препаратът на „ АстраЗенека “ да не се ползва при лица под 30-годишна възраст без хронични болести, защото съгласно данните на ЕМА рискът от появяването на странични резултати надвишава вероятните изгоди от имунизирането.

По-рано беше обявено, че южнокорейските управляващи възнамеряват да имунизират 12 милиона души през първата половина на 2021 година. Ваксинациите започнаха в края на февруари, като имунизацията на „ АстраЗенека “ беше първата, която беше сложена на пациенти и чиновници в лечебните заведения и в институциите за възрастни хора. От края на март, в сходство с решението на здравните управляващи, хората на възраст сред 65 и 75 години си имунизират с „ АстраЗенека “, а тези над 75 години – с „ Пфайзер “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР