Южна Корея възнамерява да забрани яденето на кучешко месо и

...
Южна Корея възнамерява да забрани яденето на кучешко месо и
Коментари Харесай

Южна Корея възнамерява да забрани яденето на кучешко месо

Южна Корея има намерение да забрани яденето на кучешко месо и да постави завършек на разногласията към античния бит на фона на възходящата информираност за правата на животните, съобщи политическият началник на ръководещата партия, заяви „ TVP World ”.


Корейската процедура да се ядат кучета е обект на рецензии от чужбина поради жестокостта си, само че се следи и все по-силно опълчване вкъщи, изключително от страна на младото потомство.

" Време е да се постави завършек на обществените спорове и несъгласия към потреблението на кучешко месо посредством приемането на специфичен закон за прекратяването ѝ ", съобщи Ю Еуи-донг, началник на политиката на ръководещата Народна партия, на среща с държавни чиновници и деятели за правата на животните.

Правителството и ръководещата партия ще внесат тази година законопроект за налагане на възбрана, сподели Ю и добави, че с предстоящата двупартийна поддръжка законопроектът би трябвало да мине през Народното събрание.

Министърът на земеделието Чунг Хванг-кеун съобщи на срещата, че държавното управление ще вкара възбраната бързо и ще окаже оптималната поддръжка на работещите в производството на кучешко месо, с цел да затворят бизнеса си.

Първата дама Ким Кьон Хи е гневен критик на потреблението на кучешко месо и дружно със брачна половинка си, президента Юн Сук Йол, осиновява бездомни кучета.

В предишното законопроектите за битка с кучешкото месо се проваляха заради митинги на хора, ангажирани в този отрасъл, и терзания за препитанието на фермерите и притежателите на заведения за хранене.

Предложената възбрана ще включва тригодишен гратисен интервал и финансова поддръжка за предприятията, с цел да се откажат от търговията.

Яденето на кучешко месо е остаряла процедура на Корейския полуостров и се възприема като метод за превъзмогване на летните горещини.

Въпреки това то е доста по-рядко срещано, в сравнение с преди в Южна Корея, въпреки че към момента се употребява от някои възрастни хора и се сервира в някои заведения за хранене.

Групите за отбрана на правата на животните приветстваха вероятността за възбрана. " Сбъдната фантазия за всички нас, които толкоз настойчиво се борихме да сложим завършек на тази свирепост ", се споделя в изказване на Humane Society International.

Според държавни данни има почти 1150 ферми за отглеждане на кучета, 34 кланици, 219 дистрибуторски компании и към 1600 ресторанта, в които се сервират кучета.

Проучване на Gallup в Корея от предходната година демонстрира, че 64% са срещу потреблението на кучешко месо. Проучването откри, че единствено 8% от интервюираните са яли куче през последната година, което е спад по отношение на 27% през 2015 г./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР