Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изстреляла снаряди по

...
Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изстреляла снаряди по
Коментари Харесай

Пхенян изстреля 80 снаряда по спорната морска граница с Южна Корея

Южна Корея заяви, че Северна Корея е изстреляла снаряди по противоречивата морска граница сред двете страни край източните крайбрежия на Корейския полуостров, предадоха организациите.
Още по темата
Според Съвета на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили нощес по буферната зона в Японско море (наричано още Източно море) са били изстреляни към 80 артилерийски снаряда.

Морските буферни зони край строго охраняваната граница сред двете страни бяха основани през 2018 година за понижаване на напрежението. Южна Корея упрекна Севера, че е нарушил взаимните военни договорености, с които тези зони бяха основани, прибавя Българска телеграфна агенция.

Според Сеул от сряда до момента КНДР е изстреляла над 20 ракети в намерено море, в това число и междуконтинентална балистична ракета - тип оръжие, което може да носи нуклеарна бойна глава.

На изключително съвещание по-късно през днешния ден се чака Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да разиска ситуацията на Корейския полуостров.

Въпреки интернационалните рецензии Северът продължава да прави ракетни тествания, като от края на септември стартира да го прави с извънредно висока периодичност.

В Южна Корея следващите ракетни тествания и артилерийски обстрели от страна на КНДР бяха възприети като отговор на почналите в понеделник общи учения на военновъздушните сили на Вашингтон и Сеул, които са най-големите по рода си за последните години.

Пхенян дефинира взаимните американско-южнокорейски маневри като " безразсъдна " военна провокация и заплаши с ответни ограничения. Севернокорейското държавно управление съобщи също по този начин, че последните ракетни тествания са имали за цел да симулират удар с тактически нуклеарни оръжия по южнокорейски летища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР