Южна Корея регистрира рекордните близо 1100 нови случая на коронавирус

...
Южна Корея регистрира рекордните близо 1100 нови случая на коронавирус
Коментари Харесай

Отново рекорден ръст на новозаразените с COVID-19 в Южна Корея

Южна Корея записва рекордните близо 1100 нови случая на ковид през последното денонощие, съобщи Ройтерс. Открито е ново огнище на епидемията в затвор в столицата Сеул, където били открити 185 инфектирани.
На фона на записаните над 1000 нови случая на ковид за пето следващо денонощие, южнокорейските управляващи са подложени на критика, че са стегнали ограничаващите ограничения прекомерно късно, отбелязва Ройтерс. Агенцията напомня, че при започване на пандемията Южна Корея бе посочена като сполучлив образец в международен мащаб, откакто бе възприела метод на бързо следене на контактите на инфектираните и всеобщо тестване. За разлика от предходната вълна на епидемията в страната, която се отличаваше с няколко огромни огнища, в този момент се следят доста клъстъри, което ускорява безпокойствата, в изискванията на дефицит на кревати в лечебните заведения.
За миналите 24 часа в Южна Корея са били доказани 1097 нови случая на ковид, в това число 25 привнесени от чужбина. Досегашният връх от 1076 регистрирани инфектирани датираше от сряда.
Общият брой на доказаните случаи на ковид в Южна Корея приближава 50 хиляди (49 665).
15 индивида са умряли през последното денонощие от затруднения, провокирани вируса. Смъртните случаи в Южна Корея към този момент са общо 674, заяви ТАСС.
Броят на пациентите с ковид, настанени в болница в тежко или в сериозно положение, се е нараснал с трима до 278.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР