Южна Корея предложила военни разговори на Северна Корея в понеделник,

...
Южна Корея предложила военни разговори на Северна Корея в понеделник,
Коментари Харесай

Новото правителство на Южна Корея предлага военни разговори със Северна Корея

Южна Корея предложила военни диалози на Северна Корея в понеделник, 17 юли 2017, заяви Reuters. Това е първата публична интродукция към Пхенян от държавното управление на президента Мун Дже-ин.

Според Южна Корея двете страни би трябвало да обсъдят по какъв начин да се избегнат враждебните дейности по милитаризираната граница.

Предложението за диалози не получило неотложен отговор от Севера. Двете страни механически остават във война, само че Мун, който е на власт от месец май, заречен да ангажира Северна Корея в разговор, както и да окаже напън като попречва техните нуклеарни и ракетни стратегии.

Предложението за разговор пристигнало откакто Северната страна декларирала, че е провела първия тест на междуконтинентална балистична ракета по-рано този месец и е усвоила технологията за разполагане на нуклеарна бойна глава върху ракетата.

" Разговорите и съдействието сред двете Кореи би трябвало да се случат, с цел да облекчат напрежението и да доведат до мир на Корейския полуостров ", споделил министърът на обединяването от Южна Корея - Чо Минг-гион.

От Южнокорейското министерство на защитата са предложили договаряния със Севера на 21 юли в Тонгилгак, с цел да прекратят всички действия, които зареждат напрежението на военната граница. Тонгилгак е севернокорейска постройка на границата, употребена за предходни интеркорейски диалози.

Чо също призовал за възобновяване на военните и държавните горещи линии през границата, които били прекъснати от Северна Корея предходната година в отговор на южното налагане на стопански наказания след нуклеарен тест от страна на Пхенян. От Северна Корея са провели пет нуклеарни тествания и голям брой ракетни проби.

 Южна Корея даде финален късмет на КНДР, изиска кротичък контракт
Южна Корея даде финален късмет на КНДР, изиска кротичък контракт

Не желаем рухването на Северна Корея

Южна Корея също предложила обособени диалози да се водят от организациите на алените кръстове на съперничещите си страни за обновяване на филантропичен план за събиране на фамилии, разграничени по време на Корейската война през 1950-53 година

Южнокорейският Червен кръст предложил диалозите да се проведат на 1 август, като възможни следващи срещи да са по време на празника на благодарността на Корея - Чусек, който ще бъде през октомври тази година.

Последните срещи от такова естество са се провели през октомври 2015 година по време на държавното управление на предшественика на Мун.

Инициирането на нови диалози, пристигнало откакто Мун декларирал на срещата на върха на Г-20 в Хамбур, по-рано този месец, че поддържа разговора със северната страна макар " нуклеарната провокация " на последния им тест за ракети.

 В Съединени американски щати и Южна Корея не изключват война със Северна Корея
В Съединени американски щати и Южна Корея не изключват война със Северна Корея

Въздържането разделя примирието от войната

Южна Корея желае враждебните военни дейности на границата да бъдат прекъснати на 27 юли - годишнината от съглашението за примирието сред двете страни. Заради неналичието на единодушие от страна на Северна Корея, двете страни остават механически във война.

На въпрос дали Южна Корея би била склонна да бъде " гъвкава ", намалявайки военните тренировки със Съединените щати, в случай че Северна Корея е отворена за диалози, Чо дал отговор, че държавното управление не е разискало съответно въпроса.

 Рязък спад на избягалите в Южна Корея севернокорейци
Рязък спад на избягалите в Южна Корея севернокорейци

За първите 6 месеца на тази година 593 севернокорейци

Пхенян неведнъж е заявявал, че отхвърля да взе участие във всички диалози с Юга, в случай че Сеул не върне 12-те сервитьори, избягали в южната страна предходната година.

Северна Корея твърди, че Южната страна е отвлякла 12-те сервитьорки и мениджъра на ресторанта. Чо споделил, че този въпрос не е включен в дневния ред на договарянията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР