Южна Корея ограничи днес броя на учениците в училищата и

...
Южна Корея ограничи днес броя на учениците в училищата и
Коментари Харесай

Сеул ограничава броя на учениците в училищата след появата на нови вирусни огнища

Южна Корея ограничи през днешния ден броя на учениците в учебните заведения и детските заведения в Сеул и покрайнините на столицата в блян да локализира новите огнища на ковид, съобщи Франс прес.

Само една трета от децата ще могат да посещават яслите, главните учебни заведения и гимназиите в тази зона, където живее половината население на страната. Останалите ще би трябвало да учат отдалечено.

В края на февруари Южна Корея стана втората най-силно потърпевша от пандемията страна след Китай, откъдето потегли вирусът, само че държавното управление съумя да овладее ситуацията с помощта на добре създадена тактика за тестване на популацията и следене на контактите на всеки инфектиран, поради което бе похвалена от другите страни.

В началото на май част от рестриктивните мерки бяха вдигнати и страната стартира последователно да се връща към естествения живот, само че тази седмица в Сеул и региона се появиха нови огнища, по тази причина управляващите постановиха нови рестрикции.

Вчера южнокорейските управляващи записаха оптимален брой нови случаи от два месеца насам - 79, само че през идващото денонощие - единствено 58. До момента в страната са открити общо 11 402 случая на заразяване с ковид, показва организацията. Повечето нови случаи са открити в столичния регион.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР