Южна Корея и САЩ организираха за пръв път след повече

...
Южна Корея и САЩ организираха за пръв път след повече
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ организираха за пръв път от 4 г. съвместни военни учения с участието на самолетоносач


Южна Корея и Съединени американски щати проведоха за пръв път след повече от четиригодишно спиране комбинирани взаимни военни учения с присъединяване на американски самолетоносач. Това оповестиха военните в Сеул на фона на информации, че Северна Корея приготвя нуклеарен опит, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тридневните учения се състояха в интернационалните води край японския остров Окинава и завършиха през днешния ден. Те включваха осъществяване на задания по противовъздушна защита, битка с подводни и надводни плавателни съдове и блокиране на противниковите дейности по море, заяви Съветът на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили.

Ученията се състояха на фона на признаци, че Северна Корея се готви да извърши първия си от 2017 година нуклеарен опит. Според публични представители на Сеул Пхенян е направил няколко опита с взривно устройство като подготовка за седмия си опит за подземна нуклеарна детонация.

От американска страна в ученията участваха " Роналд Рейгън ", американски 100 000-тонен нуклеарен самолетоносач, ракетният крайцер " Антиетам ", който е въоръжен с управляеми ракети, разрушителят " Бенфолд ", който разполага с ракети " Иджис ", и военният танкер за възникване на кораби в намерено море " Биг Хорн ", съобщи южнокорейският Съвет на началник-щабовете.

От южнокорейска страна са взели участие плавателни съдове като 14 500-тонният амфибиен десантен транспортен съд " Манадо ", 7600-тонният унищожител " Седжон Велики " и 4400-тонният унищожител " Мунму Велики ".

Това е първо общо военно обучение на съдружниците, откакто предишния месец встъпи в служба новият южнокорейски президент Юн Сук-йол, и първо двустранно с присъединяване на самолетоносач от ноември 2017 година

На неотдавнашната си среща Юн и американският му сътрудник Джо Байдън дадоха обещание разполагане на " стратегически активи " - под което нормално се схваща самолетоносачи, стратегически бомбардировачи и подводници, способни да нанасят ракетни удари - в случай че това е належащо за възпирането на Северна Корея.

Вчера в Сеул се срещнаха специфичните пратеници по севернокорейския нуклеарен въпрос на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония, с цел да обсъдят всички вероятни разновидности за деяние, ако КНДР извърши нов нуклеарен опит.

През март в Жълто море имаше военни учения на американските военноморски сили отпред със самолетоносача " Ейбрахам Линкълн ". Те се състояха, откакто тогава Северна Корея беше направила първото си от 2017 година тестване на междуконтинентална балистична ракета. През април групировката на самолетоносача " Ейбрахам Линкълн " действаше и във водите край Корейския полуостров.

При последната огромна вълна на ракетно-ядрени тествания на Северна Корея през 2017 година край полуострова като проява на мощ бяха ситуирани американските самолетоносачи " Роналд Рейгън ", " Теодор Рузвелт " и " Нимиц ".

Пхенян от дълго време подлага на критика общите военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея и ги дефинира като подготовка за война.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР