Южна Корея и Съединените щати ще проведат разговори за ядрено

...
Южна Корея и Съединените щати ще проведат разговори за ядрено
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ обсъждат ядреното възпиране

Южна Корея и Съединените щати ще проведат диалози за нуклеарно възпиране в петък като част от уговорката на Вашингтон да показа повече информация със Сеул относно стратегията при положение на спор със Северна Корея, предава " Ройтерс ".

Кабинетът на президента Юн Сук Йол удостовери във вторник втората среща на Консултативната нуклеарна група (NCG) ще се организира във Вашингтон пет месеца след учредителната среща на групата.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и Юн оповестиха образуването на NCG по време на среща на върха през април като част от нова " Вашингтонска декларация ", според която Сеул също пое възобновен ангажимент да не преследва лични нуклеарни оръжия.

Юн преди този момент приветства образуването на нуклеарната група като надграждане на алианса, което има за цел да засили  " разширеното въздържане "  срещу нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете (JCS) на Южна Корея Ким Мюнг-су организира телефонен диалог с американския си сътрудник Чарлз К. Браун във вторник.

По време на диалозите двамата се съгласиха да засилят двустранното сътрудничество срещу нуклеарните и ракетните закани на Северна Корея и да противодействат на задълбочаващите се военни връзки на Пхенян с Русия.

Ким и Браун също по този начин потвърдиха проекти за пускане на система за шерване на данни в действително време за наблюдаване на севернокорейските ракети до края на тази година дружно с Япония, сподели JCS.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР