Южна Корея е заловила товарен кораб под панамски флаг, заподозрян

...
Южна Корея е заловила товарен кораб под панамски флаг, заподозрян
Коментари Харесай

Сеул е заловил товарен кораб, заподозрян в търговия със Северна Корея

Южна Корея е заловила товарен транспортен съд под панамски байрак, обвинен в доставка на петролни артикули за Пхенян в нарушаване на глобите на Организация на обединените нации.

Корабът " Коти " с водоизместимост 5100 тона е арестуван преди две седмици в южнокорейското пристанище Пьонгтек-Дангджин, заяви през днешния ден южнокорейската организация " Йонхап ", представена от Българска телеграфна агенция.

Започнали са разпити на екипажа по отношение на съмнения, че са прехвърляни артикули от един на различен кораб, показаха локалните морски управляващи.

За сходен случай бе обявено и в петък. Южна Корея осведоми, че е проверила през ноември транспортен съд, плаващ под флага на Хонконг - " Лайтхаус Уинмор ", трансферирал по-рано петролни артикули на борда на севернокорейски кораб.

За разлика от него обаче на " Коти " не е позволено да продължи пътя си с оглед възбрана, постановена от южнокорейското държавно управление на 21 декември. Митниците и разузнаването разпитват екипажа, с цел да открият възможни връзки със Северна Корея, съобщи представител на управляващите.

Ройтерс разгласява през вчерашния ден информация, базирайки се на свои източници, съгласно която съветски танкери са доставяли гориво на Северна Корея през последните месеци. 

Русия отхвърли обвиняванията, само че акцентира, че доставките на гориво не са напълно неразрешени. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР