Югозападният университет Неофит Рилски“ е в топ 10 на най-добрите

...
Югозападният университет Неофит Рилски“ е в топ 10 на най-добрите
Коментари Харесай

ЮЗУ „Неофит Рилски“ е в топ 10 на най-добрите университети в България

Югозападният университет „ Неофит Рилски “ е в топ 10 на най-хубавите университети в България. Това демонстрират последните данни, оповестени от самостоятелната институция EduRank. Тя прави оценка университетите в целия свят по наукометрични индикатори, като включените български университети са 47.

EduRank.org е самостоятелна ранглиста, основана на ексцерпирани индикатори за 14 131 университета от 183 страни по света. Платформата употребява най-голямата в света база данни за научни писания, включваща 98 302 198 научни изявления и 2 149 512 106 цитирания, реферирани и индексирани в Scopus и Web of Science, като по този метод класира университетите в 246 проучвателен посоки.

Според EduRank с най-голяма известност са изявленията на учените от Югозападния университет в региона на изкуствата, обществените науки, политологията, информатиката, правото, биологията, инженерните науки, физиката, философията, логиката на психиката. Изследователският профил на Университета е изработен въз основата на 1 446 научни изявления и 5 492 цитата в интернационалните наукометрични бази.

В листата на най-хубавите университети в Благоевград, класирани от EduRank въз основа на проучвателен резултати, неакадемична популярност, известност и въздействие на университетските алумни, Югозападният университет е подложен преди всичко, следван от Американския университет в България.

По метричните индикатори, които платформата регистрира, в топ 10, с изключение на Югозападния университет, попадат Софийският университет „ Св. Климент Охридски “, Техническият университет – София, Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “, Нов български университет, Медицинският университет в София, Русенският университет „ Ангел Кънчев “, Медицинският университет във Варна, Университетът за национално и международно стопанство и Медицинският университет в Пловдив.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР