Югозападният китайски мегаполис Чънду започва днес да вдига антиковидната карантина,

...
Югозападният китайски мегаполис Чънду започва днес да вдига антиковидната карантина,
Коментари Харесай

21-милионен мегаполис в Китай без нито един заразен с COVID-...

Югозападният китайски мегаполис Чънду стартира през днешния ден да подвига антиковидната карантина, която наложи затварянето на учебни заведения и магазини, а жителите му останаха над две седмици блокирани по домовете си, съобщи Франс прес.

Столица на провинция Съчуан, градът с население от към 21 милиона е най-големият в страната, където е въвеждан локдаун, след икономическата столица Шанхайпрез интервала април-юни.
 
Китай ползва строга санитарна политика в битката с COVID-19 и локалните управляващи са под напън, с цел да се избегне ново експлоадиране на епидемията преди конгреса на компартията, плануван за средата на октомври.

" Благодарение на общите старания в Чънду епидемията дейно бе сложена под надзор ", съобщи през вчерашния ден кметството в ковюнике.
Администрацията, градският превоз и предприятията, затворени от 1 септември,    могат да възобновят активността си. Постепенно ще отварят порти и учебните заведения.

Но всеки, поискал да отиде на обществено място (в офис, жилищна постройка, търговски център, спортна зала, басейн и т. н.), ще би трябвало да показва негативен писиар тест, изработен през последните три денонощия.

Подобни ограничения се вземат и в други огромни градове като Пекин и Шанхай.

Днес в Чънду не са регистрирани нови случаи на заболяването. 

По време на локдауна локални поданици описаха за Агенция Франс Прес, че не са могли да слязат от жилището си по време на мощно земетресение, усетено в града, с епицентър на към 200 км разстояние.

От края на септември Чънду ще е хазаин на международните шампионати по тенис на маса, които ще се състоят в специфичен балон, сходен на съответните уреди, употребявани на Олимпийските и паралимпийските зимни игри през февруари-март в Пекин.

Двайсет и седем души починаха през вчерашния ден в злополука с рейс, с който пътуваха за карантинен център в прилежащата провинция Гуейчжоу.

Местните управляващи сервираха извинения и започнаха следствие на трагичния случай, провокирал мощно отвращение от ексцесите в здравната политика.

Министерството на здравеопазването заяви през днешния ден за 807 нови случая на COVID-19 в Китай през последното денонощие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР