YouTube ще премахне видеоклипове, които разпространяват дезинформация за всички ваксини,

...
YouTube ще премахне видеоклипове, които разпространяват дезинформация за всички ваксини,
Коментари Харесай

Премахва се всякаква антиваксърска дезинформация в YouTube

YouTube ще отстрани видеоклипове, които популяризират дезинформация за всички ваксини, защото ускорява битката против зловредно наличие, оповестено по време на пандемията с ковид, оповестява " Гардиън ".

От сряда ще се отстранява наличие, което съдържа дезинформация, като да вземем за пример изказвания, че всяка утвърдена ваксина е рискова, предизвиква хронични здравословни недостатъци или не понижава разпространяването на заболяването - което е неистина и зловредно наличие, написа news.bg.

Съгласно предходни насоки, платформата просто дейно скриваше от взор видеоклипове, които популяризират дезинформация за имунизациите или предизвикват съмнение за имунизациите.

Миналата година YouTube вкара възбрана за видеоклипове с дезинформация за имунизациите против Covid.-19 YouTube, който е благосъстоятелност на Гугъл, отстрани общо 1 милион видеоклипа с погрешна информация за Covid след експлоадирането на пандемията.

Мат Халприн, световният началник за доверие и сигурност в YouTube, съобщи, че дезинформацията е световен проблем и е препълнен от разпространяването на неистини за Covid-19. " Дезинформацията за имунизациите се появява в международен мащаб, тя се появява във всички страни и култури ".

Халприн добави, че лъжите към имунизацията против морбили, паротит и рубеола (MMR), са образец за дезинформация, против която YouTube ще се насочи.

" Все още има доста провокации към MMR и хората спорят дали предизвиква аутизъм. И както знаем, науката е ясна, имунизациите не предизвикват аутизъм ", сподели той.

Халприн сподели, че възбраната ще се ползва за наличие, което твърди, че имунизациите предизвикват рак, неплодородие или съдържат микрочипове, като последните са станали пословични за подправените вести за Covid-19.

През 2019 година огромно изследване удостовери, че няма връзка сред аутизма и MMR, в резултат на скока на скептицизма по отношение на Covid-19, жарък от обществените медии и антиправителствения популизъм.

Документ оповестен от Американския лицей на лекарите, не открива " никаква поддръжка за хипотезата за нараснал риск от аутизъм след имунизация с MMR в национална популация от деца ".

Халприн сподели, че новите насоки към момента ще разрешат персонални свидетелства за приемане на ваксини, разискване на политиките за ваксини и препратки към исторически провали в стратегиите за ваксини, стига наличието да не включва необятна дезинформация или да предизвиква съмненията и антиваксърството.

Освен че се ползват към лъжите по отношение на имунизациите за характерни болести като хепатит, насоките ще се ползват и към общи изказвания кардинално за ваксини, които се смятат за подвеждащи.

Ходът на YouTube е след решение на Фейсбук предходната година да отстрани подправените изказвания за имунизациите против Covid-19, откакто те са развенчани от специалисти по публично здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР