YouTube ще позволи на повече създатели да монетизират присъствието си

...
YouTube ще позволи на повече създатели да монетизират присъствието си
Коментари Харесай

YouTube ще позволи на повече създатели да монетизират присъствието си

YouTube ще разреши на повече основатели да монетизират наличието си в платформата, в това число основатели с по-малко почитатели.

Компанията понижава условията за допустимост за Партньорската стратегия на YouTube и отваря способи за монетизиране за по-малки основатели, в това число заплатен чат, бакшиши, участие в канали и функционалности за извършване на покупки.
-->
Съгласно новата политика за допустимост, YPP ще бъде отворен за създатели, откакто доближат 500 клиенти – половината от броя, който YouTube имаше преди. Други индикатори също се трансформират: участващите създатели ще имат потребност от 3000 годни часа гледане вместо 4000 или 3 милиона гледания на Shorts спрямо първичните 10 милиона. По-ниските условия в началото ще бъдат въведени в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Канада, Тайван и Южна Корея.

По-малките основатели въпреки всичко ще би трябвало да разширят своя отпечатък, с цел да завоюват доходи от реклами, като YouTube споделя, че съществуващите условия на YPP ще останат за шерване на приходите (компанията отбелязва, че основателите няма да би трябвало да аплайват още веднъж в програмата, откакто доближат по-високите изисквания). YouTube употребява своята стратегия за шерване на приходите от реклами, с цел да примами основателите да вършат пари, изключително с цел да укрепи наличието на компанията в къс формат през последните месеци, като вкара стратегия за шерване на доходи от реклами за Shorts.

Други платформи като TikTok също смъкнаха летвата за достъп до функционалностите за обезпечаване на доходи от създатели. По-рано този месец компанията разгласи, че нейната функционалност за платена стена за видео, Series, ще бъде налична за основатели с повече от 10 000 почитатели, само че че потребителите с 1000 почитатели, които дават отговор на други условия, също могат да аплайват за присъединяване в програмата. Поредицата дава на основателите опцията да споделят първокласно наличие, за достъп до което почитателите могат да заплащат.

И в двата случая по-малките основатели получават късмет да печелят пари от почитатели и почитатели, които заплащат за в допълнение наличие, взаимоотношения или по различен метод поддържат основателите финансово. Функции за обезпечаване на доходи като бакшиши или стени за заплащане са налични в други платформи за основатели и във всеки случай изискват публика, която е подготвена да харчи пари.

Други потоци за обезпечаване на доходи също се отварят за по-широка група създатели. Партньорската стратегия за извършване на покупки, която преди беше налична единствено с покана за определени създатели, в този момент е налична за участници в YPP в Съединени американски щати с минимум 20 000 клиенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР