Йотова: В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи

...
Йотова: В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи
Коментари Харесай

Йотова: В следващите дни президентът ще реши кога ще връчи първия мандат


Йотова: В идващите дни президентът ще реши по кое време ще връчи първия мандат. Темата за постовете несъмнено занимава повече договарящите, съобщи тя.
В идващите дни президентът ще реши
по кое време ще връчи първия мандат. Това е извънредно и единствено негово право. Това разяснява пред публицисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея месец след изборите няма основни резултати във връзка с договарянията сред политическите сили.
Следим доста деликатно и проучваме
цялата обстановка, опитваме се да следим и преговорите между политическите партии, изключително сред първите две обединения, доколкото тези срещи са обществени, уточни Йотова. По думите ѝ се дават доста разнопосочни сигнали, „ което ме изпълва с доста огромна паника и неустановеност, по този начин, както и, допускам, всички български жители “.
Пред нас, българските жители, се приказва
доста за управнически стратегии, за цели, а сякаш темата за разпределението, постовете, влиянието и ресурсите на бъдещото ръководство определено занимава повече договарящите, в сравнение с това, което всички ние чакаме, означи вицепрезидентът.
По отношение на проектобюджета Йотова
разяснява, че е спокойна дотолкоз, че служебният кабинет е подготвил всичко, с цел да може идващото постоянно държавно управление и болшинството в Народното събрание да има на какво да стъпи. По думите ѝ народните представители могат да трансформират всичко в тази основа на бюджета.
Важното е да няма наддаване, както имаше
огромна опасност за това преди втори април, с цел да може този бюджет да бъде реален и да не докара до банкрута, а до стабилизирането на страната, сподели още Йотова.
Тя прикани депутатите към повече отговорност.
С или без държавно управление, всички чакаме този бюджет и освен тъй като формалните периоди изтичат напълно скоро, а тъй като от общините до най-обикновените хора имаме потребност от това да създадем живота си предвидим, да създадем проектите си, бизнесът да разчете своите периоди, хората да са сигурни в приходите си и за това, че ще могат да
заплащат сметките си, означи вицепрезидентът.
Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в Първомай на празника на града. На площада пред читалище „ Св. св. Кирил и Методий “ тя взе участие в запалването на обичайния огън, с който се дава начало на 50-тите Майски културни тържества „ Първомай 2023 “.

Кметът на Първомай Николай Митков връчи на вицепрезидента Почетния знак на града.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР