Йоркширският териер е малко пухкаво кученце, което ще се превърне

...
Йоркширският териер е малко пухкаво кученце, което ще се превърне
Коментари Харесай

Каква прическа да направим на йоркширски териер

Йоркширският териер е малко пухкаво кученце, което ще се трансформира в неизменима част от вашето семейство. Но по този начин, както се грижите за вашата прическа или за външния тип на децата си, би трябвало да положите грижи за козината на йоркширския териер.

Тези кучета имат чудесна, дълга и лъскава четина, която се нуждае от характерни грижи, с цел да продължи да свети.

Все отново, в случай че се чудите какво да я вършиме, може да пробвате някоя от тези прически за йоркширски териери.

Повечето фотоси на йоркширските териери демонстрират кучета с дълга четина и панделка на главата. Но има и други вероятни прически, които може да пробвате на домашния си любим.

Все отново двете най-популярни прически за йоркширски териер са или дълга четина, или късо подстригана.

Йоркширски териер с дълга четина

Това е най-често срещаната прическа, с която ще видите Йоркита в уеб страниците или книгите за кучета. Дългата прическа, която наподобява на течаща вода, е признак на породата.

 Йорки

Ако желаете да запазите дългата и красива четина на кучето, имайте поради тези неща:

Постигането на дълга, блестяща четина изисква посвещение и грижи за йоркширския териер. Вашето Йорки се нуждае от всекидневно ресане, ежеседмично къпане и постоянно подкастряне.

Ако планирате вашето куче да взе участие в надпревари, да вземем за пример, би трябвало да поддържате козината му в в действителност положително положение.

Задължително е да сложите панделка от горната страна. Може да изберете сред една или две опашчици, само че единствено по себе си е наложително да има.

Някои Йорките имат четина, която е мека. За страдание, меката четина елементарно се цапа, по-трудно е да се поддържа чиста и се къса по-лесно.

Затова евентуално не си заслужава напъните да водите кучето на груминг студио. В подобен случай ще е най-добре да се примирите с куче с къса четина.

Йоршкирски териер с къса четина

Алтернативата на дългата четина явно е късата. Погледнете малко Йорки и ще добиете визия защо става въпрос. За тази прическа за йоркширски териер се нуждаете или от професионален грумър, който постоянно да подстригва кучето, или вие да го извършите. Особено внимание обърнете на козината към лицето.

 Малко йорки

Между другото късата фризура се поддържа по-лесно.

Ако се насочите към тази прическа за йоркширски териер, би трябвало да имате поради:

Късата четина значи по-малко грижа за кучето. Ако обичате кучетата, само че не ви се занимава с поддържането на комплицирани прически, изберете този вид.

Вероятно ще ви е нужен експерт, с цел да постигнете типа, който желаете.

Късата подстрижка не отстранява отговорностите ви към грижата за козината. Ще би трябвало да решете кучето си всеки ден или през ден, да го къпете всяка седмица. А на груминг ще би трябвало да го водите на месец или два.

Която и от двете визии да изберете, значимото е да обичате кучето си от сърце.

А в случай че още нямате подобен домакински любим, вижте тези разгласи за йоркширски териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР